Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Λοβέρδος και Αηδόνης στη Λάρισα


 
Πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η περιφερειακή συνδιάσκεψη Θεσσαλίας της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα»


Στη Λάρισα βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο επικεφαλής της «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο έτερος βουλευτής του νεοσύστατου κόμματος Χρήστος Αηδόνης, προκειμένου να συμμετάσχουν στην περιφερειακή συνδιάσκεψη Θεσσαλίας.


Πρόκειται για τη δεύτερη από τις συνολικά επτά αντίστοιχες οργανωτικές εκδηλώσεις της Νέας Ελλάδας σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου στην Αττική, ώστε το κόμμα να περάσει στην κατεξοχήν δημιουργική του φάση από την 1η Ιουλίου.

Δίνοντας το στίγμα της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα ο Ανδρέας Λοβέρδος προσδιόρισε το κόμμα ως κόμμα υπεύθυνης αντιπολίτευσης, με ακραιφνώς ευρωπαϊκή πολιτική κατεύθυνση, λαϊκό όμως και πατριωτικό, με σοσιαλδημοκρατικούς προσανατολισμούς των ανθρώπων που το δημιούργησαν.

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «έχουμε χρέος να αντιπολιτευθούμε την τρικομματική κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί ακολουθεί πρακτικές όπως η συνεχής υποβάθμιση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά γιατί δεν υιοθετεί μέτρα που θα ενισχύσουν την πραγματική οικονομία, με αποτέλεσμα η ύφεση να μην έχει αντίπαλο».

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι δεν δείχνει αποφασιστικότητα μπροστά στις αναγκαίες αλλαγές και ότι φοβάται να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, όπως δείχνει η τακτική της να μην αντιμετωπίζει τις εναρμονισμένες πρακτικές των επιχειρήσεων που κρατούν ψηλά τις τιμές σε βασικά προιόντα διατροφής, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «παροξυσμό ακρίβειας».

Ο κ. Λοβέρδος θεώρησε ακόμα ότι η πρώτη εκλογική μάχη της Νέας Ελλάδας θα είναι οι επερχόμενες ευρωεκλογές τον προσεχή Μάιο, οι οποίες τόνισε ότι πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές, λέγοντας κατηγορηματικά όχι στο ενδεχόμενο αυτές να αναβληθούν, όπως προτείνουν ορισμένοι περιφερειάρχες κα δήμαρχοι.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος αρνήθηκε ευγενικά να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο τόσο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, όσο και για το θόρυβο που έχει ξεσπάσει σχετικά με τα οικονομικά του.

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε και ο Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος τόνισε ότι η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα είναι μια νέα φωνή στο πολιτικό σκηνικό που επαγγέλλεται την αλήθεια, που έχει κηρύξει τον πόλεμο στην ύφεση, έναν πόλεμο στον οποίο πρέπει να συστρατευτούν όλοι ώστε να έρθει η πραγματική ανόρθωση της οικονομίας και της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...