Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

39ο φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Θεσσαλία

Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς
Στιγμιότυπο από παλιότερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Λάρισα

Το πολιτικό και πολιτιστικό μήνυμα του 39ου φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» μεταφέρεται και στη Θεσσαλία με τις κεντρικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής. Η αρχή γίνεται το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, από τα Τρίκαλα (Μύλος Ματσόπουλου) κι ακολουθούν την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη ο Βόλος (πάρκο «Ρήγα Φεραίου») και η Καρδίτσα (Παυσίλυπο) και το διήμερο Παρασκευή 13 - Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, η Λάρισα (Κοίτη Πηνειού).

Στη Λάρισα

Στη Λάρισα, πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί σε τέσσερις χώρους που θα διαμορφωθούν στην Κοίτη του Πηνειού (κεντρική σκηνή, εργατικό στέκι, μαθητικό στέκι, δραστηριότητες, παιδότοπος).
Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από συζητήσεις, συναυλίες γνωστών τραγουδιστών, όπως οι Χρήστος Θηβαίος, Γιώργος Σαρρής, Φώτης Ανδρικόπουλος, Δημήτρης Καράς αλλά και γνωστών συγκροτημάτων.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον αναμένεται το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα «45 χρόνια ΚΝΕ», σε ενορχήστρωση Δημήτρη Φωτιάδη, καθώς και τα μουσικά αφιερώματα στον Αλκη Αλκαίο, από το συγκρότημα της ΚΝΕ και στα τραγούδια για τη μετανάστευση, με επιμέλεια Φώτη Παπανικολάου.
Και βεβαίως, πολλή «πιτσιρικάδα» θα συγκεντρώσουν τα παιχνίδια και οι άλλες δημιουργικές ασχολίες, στους χώρους των δραστηριοτήτων και του παιδότοπου, ενώ κόσμος θα περιηγηθεί το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», καθώς και τους ειδικούς θεματικούς χώρους, που αφορούν στη Λαϊκή Συμμαχία, στο αγροτικό κίνημα και στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: 21:00 «Μια Απάντηση», αντιφασιστικό μουσικό αφιέρωμα από τους «Κollektiva». 22:30 Μουσικοθεατρικό Αφιέρωμα «45 χρόνια ΚΝΕ», ενορχήστρωση Δημήτρης Φωτιάδης. 23:30 «Πολεμάμε και τραγουδάμε» γλέντι από το συγκρότημα του Γιώργου Σαρρή.
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ: 21:00 Συζήτηση «Μη ναρκώνεις τη ζωή και το μυαλό σου, πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά, ναι στον Αθλητισμό». 22:00 «Χρειάζονται πολλά τον κόσμο για να αλλάξεις», συναυλία μαθητικών hip-hop σχημάτων με επίδειξη parkour και brakedance. 23:00 Συναυλία με τους DJ Rico (ΝΕΒΜΑ), Μέγα.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: 19:30 Graffiti βάφουμε με θέμα «Αλλαξε τον κόσμο: το χει ανάγκη». 20:00 «Ψάχνοντας το μυστικό του παράνομου τυπογραφείου στα Αμπελάκια», παιχνίδι χαμένου θησαυρού. Στο χώρο θα γίνονται επίσης εγγραφές για τα ταξικά φροντιστήρια του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ).
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: 19:00 Χειροτεχνία και ζωγραφική με θέμα την εξέλιξη του ανθρώπου. 20:30 Παιχνίδι του χαμένου θησαυρού «Το μυστήριο του γίγαντα». 21:30 Κουκλοθέατρο «Ανθρωπος αυτός ο γίγας» από ομάδα της ΚΝΕ και κατασκευή κούκλας.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ: 20:00 Συζήτηση «Για την Σοσιαλιστική Κοινωνία που καταργεί την μισθωτή σκλαβιά και την ανεργία, αξίζει να παλέψεις». Στο χώρο θα συλλέγονται ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα για συνδικάτα και λαϊκές επιτροπές.
Σάββατο 14 Σεπτέμβρη
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: 21:00 Μουσικό Αφιέρωμα στον Αλκη Αλκαίο από το συγκρότημα της ΚΝΕ. 21:30 Κεντρική Πολιτική Ομιλία από τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 22:00 Συναυλία με τους Χρήστο Θηβαίο, Mr. Highway Band. 00:00 Τραγούδια για την μετανάστευση και λαϊκό γλέντι, επιμέλεια Φ. Παπανικολάου.
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ: 20:00 Συναυλία με Μαθητικό συγκρότημα. 20:30 Συναυλία με τους «Pandora's Box». 22:00 Παρουσίαση συλλογικών εργασιών από μαθητές. 23:00 Συναυλία με Μαθητικό συγκρότημα. 23:30 «Ετσι οι μέρες περνούν...the show» Συναυλία με τους Φώτη Ανδρικόπουλο, Δημήτρη Καρρά και Αντίπερα Οχθη.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: 19:30 «Πόσο κοστίζει το σίδερο» του Μπ. Μπρεχτ από την Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ. Επίσης, έκθεση με δημιουργίες και εργασίες μαθητών καθώς και εγγραφές για τα ταξικά φροντιστήρια του ΕΚΛ.
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: 11:00 Ζωγραφική με θέμα τη Μετανάστευση. 19:00 Μάθημα Σκάκι. 20:00 Διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Η λιχουδοχώρα». 20:30 Παιδική θεατρική παράσταση «Το μαγεμένο μολύβι» από ομάδα νέων εκπαιδευτικών. 22:00 Χειροτεχνίες και Κολάζ ενάντια στο φασισμό.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ: 20:00 Δρώμενο με τίτλο «Θολοί καιροί πρόσεξε εργάτη...» με τραγούδια από τον δίσκο «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας» του Λ. Κηλαηδόνη.
Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούν επίσης: Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και θεματικές εκθέσεις με τίτλους: «Η συμβολή του ΚΚΕ στο αγροτικό κίνημα», «Λαϊκή Συμμαχία, ο Λαός στην Εξουσία / Σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος», «ΑΕΙ-ΤΕΙ: Δεν θυσιάζουμε τη μόρφωση και το μέλλον μας για την Πλουτοκρατία».

Στο Βόλο

Η πολιτική ομιλία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις, το πλούσιο πολιτιστικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και οι δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, που θα λάβουν χώρα στο πάρκο «Ρήγα Φεραίου» του Βόλου, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της νεολαίας της Μαγνησίας, όπως και πολλών μεγαλύτερων.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στις 13 Σεπτέμβρη, είναι:
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ): 19:30 Συναυλίες από Μαθητικά Συγκροτήματα. 20:30 Συζήτηση με μετανάστες Ελληνες μέσω Skype. 21:30 «Θανάση σφίξε κι' άλλο το ζωνάρι» Θεατρικό δρώμενο της ΚΝΕ. 21:50 Κεντρική Πολιτική Ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 22:30 «Ετσι οι μέρες περνούν...the show» Συναυλία με τους Φώτη Ανδρικόπουλο, Δημήτρη Καρρά και Αντίπερα Οχθη.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ (ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ): 22:30 Η μουσικοθεατρική ομάδα της ΚΝΕ παρουσιάζει την παραγωγή «Θολοί καιροί πρόσεξε εργάτη...» σε μουσική του Λ. Κηλαηδόνη από το δίσκο «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας» και κείμενα από την «Απεργία» του Γ. Σκούρτη. 23:30 Λαϊκό γλέντι από τοπικό μουσικό σχήμα.
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: 19:00 Χειροτεχνίες και Κολάζ ενάντια στο φασισμό. 20:00 Διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Η λιχουδοχώρα». 21:00 Παράσταση Κουκλοθέατρου από ομάδα της ΚΝΕ με τίτλο «Το μάθημα», βασισμένο στο βιβλίο της Σύγχρονης Εποχής «Γεια σου φίλε» και στη συνέχεια κατασκευή κούκλας.
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ: 20:00 «Ψάχνοντας το μυστικό του παράνομου τυπογραφείου στα Αμπελάκια» Παιχνίδι χαμένου θησαυρού. Grafitti και Εκθεση με συλλογικές εργασίες και δημιουργίες μαθητών.
Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούν, επίσης, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση με θέμα «1.000 φύλλα Οδηγητής και Επαναστατικός Κομματικός Τύπος».

Στα Τρίκαλα

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ στα Τρίκαλα περιλαμβάνει:
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: 20:00 «Εκεί που το σκοτάδι το 'σβησε το φως» Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα από ομάδα της ΚΝΕ για το μορφωτικό πολιτιστικό ρεύμα των κομμουνιστών στους τόπους εξορίας. 21:00 Συναυλία από Μαθητικό Συγκρότημα. 21:30 Πολιτική Ομιλία από μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 22:00 Συναυλία από Μαθητικό Συγκρότημα. 22:15 «Μια Απάντηση», αντιφασιστικό μουσικό αφιέρωμα από τους «Κollektiva». 23:30 Γλέντι με την Λαϊκή Ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης».
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ: 18:00 «Ψάχνοντας το μυστικό του παράνομου τυπογραφείου στα Αμπελάκια» Παιχνίδι χαμένου θησαυρού. 19:00 Συζήτηση με μετανάστες Ελληνες μαθητές μέσω Skype. Grafitti και Εκθεση με συλλογικές εργασίες και δημιουργίες μαθητών.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ: 19:00 Συζήτηση με θέμα «Η ανάγκη εγγραφής των νέων εργαζόμενων στα σωματεία».
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: 19:00 Επιτραπέζια παιχνίδια και ζωγραφική. 20:30 Διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Η λιχουδοχώρα». 22:30 Χειροτεχνίες και κολάζ ενάντια στο φασισμό.
Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούν επίσης βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση με θέμα «1.000 φύλλα Οδηγητής και Επαναστατικός Κομματικός Τύπος».

Στην Καρδίτσα

Το πρόγραμμα στην Καρδίτσα έχει ως εξής:
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: 20:30 Συναυλία με Μαθητικά Συγκροτήματα. 21:30 Πολιτική Ομιλία από μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 22:00 Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα από ομάδα της ΚΝΕ «45 χρόνια ΚΝΕ». 23:00 Λαϊκό γλέντι από τοπικό μουσικό σχήμα.
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: 19:00 Επιτραπέζια παιχνίδια και ζωγραφική. 20:30 Διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Η λιχουδοχώρα». 22:30 Χειροτεχνίες και κολάζ ενάντια στο φασισμό.
Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», θεματικά ταμπλό, grafitti και έκθεση με συλλογικές εργασίες και δημιουργίες μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...