Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Μπλόκαρε» η Νευροχειρουργική στη Λάρισα

Πέρα από τα μείζονα εργασιακά θέματα που αφορούν τον κλάδο των νοσοκομειακών γιατρών μετά τη διαθεσιμότητα χειρουργών της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, και η οποία καλύπτει χιλιάδες ασθενείς από την 5η Υγειονομική Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, οι Νοσοκομειακοί γιατροί στα Τρίκαλα, προειδοποιούν για τις συνέπειες στην αντιμετώπιση των περιστατικών.

Όπως τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας ν. Τρικάλων κα Κική Παγδάτογλου, ο ελάχιστος αριθμός των χειρουργών που έχουν απομείνει σε μία τόσο κρίσιμη κλινική είναι τόσο μικρός, που πλέον τίθενται σημαντικά ζητήματα για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Όπως αναφέρει, αν και υπήρχαν διαβεβαιώσεις σχετικά με την άμεση κάλυψη των θέσεων με επικουρικούς, τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα, καθημερινά οι εναπομείναντες νευροχειρουργοί, να καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολύωρα και πολυάριθμα χειρουργεία με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης ορατός είναι ο κίνδυνος, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η γιατρός κα Παγδάτογλου, να επιστρέψουμε σε δυσάρεστες εποχές όπου περιστατικά θα διακομίζονται σε νοσοκομεία ήδη επιβαρυμένα, όπως αυτά της Θεσσαλονίκης.

Σημαντικά προβλήματα όμως έχουν προκύψει και στις υποστελεχωμένες κλινικές των Νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας. Υποτίθεται ότι τα δύο νοσοκομεία, θα έπρεπε να πραγματοποιούν εναλλάξ εφημερίες για να καλύψουν τις ανάγκες και των δύο νομών. Ωστόσο, απόφαση για συνεφημερία σύμφωνα με την κα Παγδάτογλου, δεν έχει ληφθεί από την υγειονομική περιφέρεια. Αποτέλεσμα, οι ασθενείς που απευθύνονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων, και αντίστοιχα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, σε μέρες όπου οι εν λόγω κλινικές δεν εφημερεύουν, παραπέμπονται στο νοσοκομείο του όμορου νομού, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαια ότι θα εξυπηρετηθούν.

Γράφει η Ελένη Χολέβα
http://www.e-erevna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...