Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Π. Σκοτινιώτης: Εμφάνιση παλαιοκομματικών μεθόδων, με αφορμή τη "διάσωση" μερικών περιφερειακών ΕΡΑ

Επιστολή Πάνου Σκοτινιώτη προς τους Γ. Στουρνάρα και Π. Καψή για το «λουκέτο» της ΕΡΑ Βόλου

Διερμηνεύοντας την έντονη αντίδραση και την καθολική αξίωση της τοπικής κοινωνίας, σας ζητούμε, ενόψει και των αποφάσεων για το οριστικό σχήμα (ΝΕΡΙΤ), να επανεξετάσετε τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις και να διασφαλίσετε την συνέχιση της λειτουργίας του ιστορικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου.

Και κυρίως, να διασφαλίσετε ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια, διότι μια περιήγηση στο διαδίκτυο, θα σας δώσει την ευκαιρία να διαπιστώσετε ότι ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι γνωστές αποκρουστικές, παλαιοκομματικές μέθοδοι του «κατόπιν ενεργειών», χάρις στις οποίες φέρονται να έχουν «περισωθεί» κάποιοι περιφερειακοί ραδιοσταθμοί, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον Υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης.

Στην επιστολή του, ο κ. Σκοτινιώτης σημειώνει πως «αν κρίνουμε από την προκήρυξη των θέσεων για τη μεταβατική δημόσια ραδιοτηλεόραση, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αποφασίσει την κατάργηση της ΕΡΑ Βόλου, αφού δεν προβλέπεται σε αυτή πρόσληψη δημοσιογράφων και τεχνικού προσωπικού».

Και συνεχίζοντας, τονίζει ότι «Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Βόλου υπήρξε ο πρώτος περιφερειακός ραδιοσταθμός του τότε Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, ο οποίος εγκαινιάστηκε στις 12 Ιουνίου 1948.

Στα 65 αυτά χρόνια,  η συμβολή του  ραδιοφωνικού σταθμού τη πόλης μας στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και της πολύπλευρης δράσης της τοπικής κοινωνίας υπήρξε πολύτιμη, και μάλιστα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με σεβασμό στους κανόνες της  πολυφωνίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης. Όπως γίνεται αντιληπτό, 65 χρόνια ιστορίας δεν μπορούν να διαγραφούν σε μια μέρα.

Πέραν, ωστόσο, της μεταχείρισης που επιφυλάσσεται  από την κυβέρνηση στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Βόλου, εντύπωση προκαλεί η γενικότερη αντιμετώπιση των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ.

Η κυβέρνηση, παραβλέποντας τη μεγάλη συμβολή τους στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και μάλιστα σε μια τόσο ζοφερή εποχή, στις περιπτώσεις όπου δεν επιλέγει το κλείσιμο, σίγουρα οδηγεί τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ σε δραματική υποβάθμιση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στην ΕΡΤ εργάζονταν 2656 άτομα, εκ των οποίων 319 στα περιφερειακά ραδιόφωνα, στον ενδιάμεσο φορέα προβλέπεται η πρόσληψη 2042 εργαζομένων, εκ των οποίων μόνον 60 θα προσληφθούν στα περιφερειακά ραδιόφωνα. Γίνεται φανερό, λοιπόν, ότι αυτή που πρωτίστως θα πληγεί από τις κυβερνητικές επιλογές, είναι η περιφερειακή δημόσια ραδιοφωνία».

Και ο Δήμαρχος Βόλου καταλήγει πως «Διερμηνεύοντας την έντονη αντίδραση και την καθολική αξίωση της τοπικής κοινωνίας, σας ζητούμε, ενόψει και των αποφάσεων για το οριστικό σχήμα (ΝΕΡΙΤ), να επανεξετάσετε τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις και να διασφαλίσετε τη συνέχιση της λειτουργίας του ιστορικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου.

Και, κυρίως, να διασφαλίσετε ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια, διότι μια περιήγηση στο διαδίκτυο, θα σας δώσει την ευκαιρία να διαπιστώσετε ότι ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι γνωστές αποκρουστικές, παλαιοκομματικές μέθοδοι του «κατόπιν ενεργειών», χάρις στις οποίες φέρονται να έχουν «περισωθεί» κάποιοι περιφερειακοί ραδιοσταθμοί.

Πηγή: http://www.trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...