Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Καρδίτσα: Εξέδιδε την ανιψιά του από τα 12 της στα γύρω χωριά


Ποινές κάθειρξης , η μεγαλύτερη των οποίων έφθασε τα 38 χρόνια και η μικρότερη τους 37 μήνες, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε 23 κατηγορουμένους για αδικήματα αποπλάνησης παιδιού, μαστροπεία, ασέλγεια, σωματεμπορία, χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά περίπτωση, εις βάρος ανήλικης, η οποία σήμερα είναι 17 ετών. 

Σύμφωνα με το δικαστήριο οι πράξεις σε βάρος της ανήλικης ξεκίνησαν από τον θείο της όταν ήταν μόλις 5 χρονών. Το γεγονότα συνέβησαν σε χωριό της Καρδίτσας και ήρθαν στο φως το 2009 συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία και όχι μόνον- όταν η ανήλικη εμφανίστηκε και κατάθεσε στην αστυνομία .

Όπως είχε προκύψει από την  ακροαματική διαδικασία η μικρή εξαναγκάστηκε να εκδίδεται και σε γειτονικά χωριά της περιοχής που κατοικούσε, έναντι αμοιβής, την οποία κρατούσαν κυρίως τρείς εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι την προωθούσαν. Απειλούσαν μάλιστα το κοριτσάκι ότι θα το μάθει ο πατέρας του και θα αναρτηθούν βίντεο και φωτογραφίες της στο διαδίκτυο.

Η νεαρή έφηβη σήμερα, δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, καθώς βρίσκεται σε ίδρυμα για ανηλίκους. Το δε δικαστήριο απέρριψε αλλεπάλληλα αιτήματα της υπεράσπισης να προσέλθει και να εξεταστεί η ίδια.

Αναγνώστηκε όμως η μακροσκελής κατάθεση της, στη οποία ανέφερε με λεπτομέρειες περιστατικά και πρόσωπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...