Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων στη Λάρισα

Ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο αφορά την περισυλλογή, διαχείριση και απόρριψη νεκρών ζώων, πρόκειται να να υλοποιηθεί στην Θεσσαλία.

Το πρόγραμμα δημοπρατείται μέσα στις επόμενες ημέρες και στοχεύει να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στη δημόσια υγεία από την ελλιπή έως σήμερα αντιμετώπιση στην περισυλλογή και διαχείριση των νεκρών ζώων, δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Θανάσης Παιδής.

Οι κτηνοτρόφοι είχαν την υποχρέωση να περισυλλέξουν τα νεκρά ζώα και να τα οδηγήσουν σε πιστοποιημένες μονάδες αδρανοποίησης, ωστόσο κανείς δεν ακολουθούσε αυτή τη διαδικασία, η οποία ήταν και ασύμφορη οικονομικά.

Αποτέλεσμα τα ζώα να θάβονται πρόχειρα στην ύπαιθρο, να πετιούνται στις χωματερές σε ποτάμια η σε ρέματα και να απειλούν τη δημόσια υγεία. Με το πρόγραμμα αυτό, σημείωσε ο κ. Παιδής, ο κτηνοτρόφος θα μπορεί μέσω τηλεφωνικής γραμμής που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, να καλεί τον φορέα διαχείρισης ο οποίος θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό, να συλλέγει το νεκρό ζώο και να το οδηγεί σε μονάδες αδρανοποίησης, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...