Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τα διάσημα τσιπουράδικα του Βόλου αποκτούν πιστοποίηση ISO -Ελκύουν τον γαστρονομικό τουρισμό [εικόνες]


Ξακουστά για το τσίπουρο – με γλυκάνισο ή όχι – τους μεζέδες και τα αναπάντεχα γλέντια τους τα τσιπουράδικα του Βόλου θα διαθέτουν εφεξής πιστοποίηση ISO, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης Εστίασης Νομού Μαγνησίας, με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού.

Σε πρώτη φάση, τα τσιπουράδικα που εισήλθαν στη διαδικασία πιστοποίησης είναι 12 και ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει μέχρι και τα 40. Ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Νομού Μαγνησίας Απόστολος Αθανασός δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «με την πιστοποίηση, οι πελάτες θα απολαμβάνουν μεζέδες που θα είναι παρασκευασμένοι υπό αυστηρές προϋποθέσεις (τουλάχιστον το 60% των υλικών θα προέρχεται από ντόπιους καλλιεργητές και η παρασκευή τους θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο) και τσίπουρο που θα είναι και αυτό ελεγμένο για την ποιότητα και την γνησιότητα προέλευσης του».


Ο έλεγχος για τη διαδικασία της πιστοποίησης θα πραγματοποιείται από ειδικό χημικό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται η Ένωση και το κόστος της όλης διαδικασίας, για το πρώτο έτος, θα το αναλάβει η Ένωση.


Τα τσιπουράδικα που εισήλθαν στη διαδικασία πιστοποίησης θα προβληθούν και μέσω του Διαδικτύου, μέσω ειδικής ιστοσελίδας που δημιουργεί η Ένωση για τον σκοπό αυτό. Έτσι, από τις 10 Ιουνίου κι έπειτα, οι επισκέπτες του Βόλου θα μπορούν να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο και να βρίσκουν πληροφορίες για τα τσιπουράδικα του Βόλου.

Επίσης, η Ένωση θα αποστείλει ενημερωτικό υλικό στα τουριστικά γραφεία όλης της χώρας και θα έρθει σε επαφή με εταιρείες που συνεργάζονται με κρουαζιερόπλοια, ούτως ώστε «όταν τα κρουαζιερόπλοια δένουν στο λιμάνι του Βόλου, οι επισκέπτες να γνωρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα ... περιήγησης και σε γεύσεις της πόλης» υπογράμμισε ο κ. Αθανασός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...