Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Προπηλακισμός δημοσιογράφου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο


Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΤ, καταδικάζει τη φραστική επίθεση και τον προπηλακισμό δημοσιογράφου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και στο περιθώριο του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου- Ηρακλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), καταγγέλει και καταδικάζει τη φραστική επίθεση και τον προπηλακισμό του μέλους του Μάκη Ιωαννίδη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και στο περιθώριο της συνάντησης Ολυμπιακός Βόλου- Ηρακλής.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο συνάδελφος με την λήξη του αγώνα   βρέθηκε πάνω στο θεωρείο όπου καθόταν οπαδός με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και χοροπηδούσε.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει  ο φορητός υπολογιστής του. Στη συνέχεια άλλοι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας τον έβριζαν, τον έφτυναν  ενώ μια καρέκλα που πέταξαν τον χτύπησε στο πόδι. Παρέμεινε στο γήπεδο αρκετή ώρα μετά τη λήξη προκειμένου να αδειάσει εντελώς η κερκίδα.

Ο ΠΣΑΤ καλεί τη διοργανώτρια αρχή (Football League) στην οποία διεβίβασε την καταγγελία  του συναδέλφου- μέλους του, να εφαρμόσει ως οφείλει αυστηρά τις σχετικές διατάξεις ασφαλούς προσέλευσης, εργασίας και αποχώρησης των αθλητικών συντακτών από τα γήπεδα όλης της χώρας.

Οι γηπεδούχες ΠΑΕ καλούνται επίσης να θωρακίσουν σε κάθε αγωνιστική τους χώρους υπηρεσιών τύπου ως έχουν υποχρέωση. Ο ΠΣΑΤ καλεί επίσης τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές (διαβίβασε την καταγγελία του συναδέλφου στην Αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας), να πράξουν τα δέοντα καθώς τέτοια κρούσματα εγκυμονούν καταστάσεις που μπορεί να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο.

Σίγουρο είναι ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία, ούτε να τρομοκρατήσουν τους αθλητικούς συντάκτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...