Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

«Γλύκανε» η κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Για 2η συνεχή χρονιά, μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Τρικάλων, βρέθηκαν από σήμερα το απόγευμα και θα βρίσκονται μέχρι την Κυριακή στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, για ένα 3ήμερο προώθησης του ντόπιου μελιού.

Στην φετινή «Γιορτή Μελιού», θα συμμετάσχουν 17 Τρικαλινοί παραγωγοί μελιού, από τον Σύλλογο που απαριθμεί 400 περίπου μέλη.

«Ευελπιστούμε αυτή η ΄΄γιορτή Μελιού΄΄ να γίνει θεσμός και στοχεύουμε μέσα από αυτή, οι Τρικαλινοί, να γνωρίσουν τους τοπικούς παραγωγούς και να μάθουν να ξεχωρίζουν το αγνό μέλι αλλά και τα παράγωγα της μέλισσας όπως γύρη και πολτός, που είναι υψηλής θρεπτικής αξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό», ανέφερε στο trikalanews.gr ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Τρικάλων Κώστας Θάνος και προσθέτει πως «χρειαζόμαστε και την στήριξη των ιθυνόντων να μας ενημερώνουν για το ποια προγράμματα στήριξης του μελιού ΄΄τρέχουν΄΄ ώστε να μπορέσουμε να ενταχτούμε σε αυτά και να φτάσουμε στο σημείο να εξάγουμε μέλι».

Τα Τρίκαλα φημίζονται ως περιοχή γεμάτη βότανα και αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει μόνο μια γεύση μελιού αλλά πάρα πολλές που οι καταναλωτές, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το τρέχον 3ήμερο της «Γιορτής Μελιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...