Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η πόλη των Σοφάδων φορά τα αποκριάτικά


Με πυρετώδεις  ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στην πόλη των Σοφάδων για το φετινό Καρναβάλι με το εργαστήρι κατασκευής των αρμάτων να κρατά τα σκήπτρα που...
αναμένεται να μεταμορφώσει το κέντρο της πόλης σε πεδίο αυθεντικής καρναβαλικής διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων ιδεών, καλλιτεχνικής δημιουργίας, σάτιρας και κεφιού.




Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκινούν επίσημα την Τσικνοπέμπτη 20 /2 με το Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού που για άλλη μια χρονιά υλοποιεί πιστά ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων ενώ για πρώτη φέτος το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού θα υλοποιηθεί και σε άλλες κοινότητες του Δήμου σε συνεργασία με τους κατά τόπους Συλλόγους.


Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, και δράσεις για τα παιδιά θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και ελπίδα ενώ καυτή σάτιρα της επικαιρότητας είναι όσα χαρακτηρίζουν τις φετινές κατασκευές.

Για πρώτη φορά φέτος ο Δ. Σοφάδων συνεργάζεται με το Δ. Μακρακώμης όσον αφορά στο κατασκευαστικό κομμάτι του Καρναβαλιού αλλά και στο ενδυματολογικό κομμάτι των στολών, με τον οποίο θα ανταλλάξουν άρματα και αποκριάτικα κοστούμια.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος επισκέφτηκε το συνεργείο κατασκευών το πρωί της Τρίτης 18/2/2014 μαζί με την Αντιδήμαρχο Χριστίνα Σελεμέκου, τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΣ Βαγγέλη Κομπογιάννη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Νίκο Μπαντέλα και την Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων κ. Κατερίνα Σταθοπούλου για να επιβλέψουν από κοντά την πρόοδο των κατασκευών.
 Ο κ. Παπαδόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε : " Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των κατασκευών και των αρμάτων για τη φετινή διοργάνωση. Η αγάπη , το μεράκι και η φαντασία αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της δημιουργίας. Προσπαθώντας κάθε χρόνο να πρωτοτυπήσουμε, να κάνουμε κάτι διαφορετικό για να φανούμε αντάξιοι των  προσδοκιών  του κόσμου που περιμένει από εμάς να γελάσει και να ξεφύγει από την καθημερινότητα.

Αυτός είναι κι ο λόγος που ξεκινήσαμε φέτος μια πολύ καλή συνεργασία με το Δ. Μακρακώμης ανταλλάσσοντας άρματα και στολές στην κοινή μας προσπάθεια για κάτι το διαφορετικό, σεβόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες της κρίσης  που βιώνουμε.
Συνεχίζουμε δυνατά σε συνεργασία με τους δημότες μας και τους τοπικούς φορείς κατορθώνοντας με λιγότερα να κάνουμε περισσότερα".
Το πρόγραμμα του Κρυμμένου Θησαυρού για την Πέμπτη 20/2 έχει ως εξής :

Τσικνοπέμπτη 20/2 : Κεντρικη Πλατεία, Ώρα 4:00 μ.μ
1.  Παρουσίαση της κάθε ομάδας με πρωτότυπο τρόπο  (όχι μόνο λεκτικό ) Βαθμολογείται η πρωτοτυπία
2. Χάσκα με λουκούμι : παραδοσιακό Σοφαδίτικο έθιμο της Αποκριάς. κάθε  ομάδα εκπροσωπείται  από ένα άτομο και έχει τη δυνατόνα προσπαθήσει πέντε φορές
3.Γρίφοι : Βαθμολογείται η σωστή απάντηση ανεξάρτητα από το χρόνο που χρειάστηκαν οι ομάδες για να βρεθεί. Απαγορευονται : α) η μετακίνηση με οχήματα, β) οι πληροφορίες από ενήλικες
Πολυχώρος Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων,  ώρα 6:00 μ.μ
 Πάρτυ μασκέ για παιδιά
 Οργάνωση : Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...