Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί για απόδραση κρατουμένου -Πώς ξέφυγε από τα δικαστήρια Λάρισας

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δυο αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για την φύλαξη κρατουμένου ο οποίος απέδρασε το πρωί της Πέμπτης από τα δικαστήρια Λάρισας, σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).


Για το περιστατικό εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση όπου επισημαίνεται ότι ο 18χρονος Αλβανός κρατούμενος στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου απέδρασε από τα Δικαστήρια της Λάρισας, όπου είχε μεταχθεί για εκδίκαση υπόθεσής του το πρωί.


O 18χρονος μετά το πέρας της εκδίκασης και ενώ συνοδευόταν, δεσμευμένος με χειροπέδες, από δύο αστυνομικούς, τούς απώθησε και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη από τους συνοδούς του, χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η ακινητοποίησή του και η σύλληψη του, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός κρατούνταν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στο Βόλο από τον Νοέμβριο για ληστεία κατά συναυτουργία και πώληση-κατοχή ναρκωτικών ουσιών, εκτίοντας ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Σε βάρος του 18χρονου αλλοδαπού και των δύο συνοδών αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόδρασης και της ελευθέρωσης κρατουμένου από αμέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...