Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη γιατρός στη Λάρισα για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (11-02-2014) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, μία 53χρονη ημεδαπή γιατρός, για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών δισκίων. 


Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι η 53χρονη ημεδαπή, ιατρός παθολόγος, υπερσυνταγογραφεί συνταγές ναρκωτικών δισκίων, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στην οικία και στο ιατρείο της, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πενήντα εννέα (59) δισκία διαφόρων ναρκωτικών φαρμάκων,
  • στρόγγυλη υπηρεσιακή σφραγίδα αγροτικού ιατρείου,
  • τριάντα ένα (31) συνταγογραφημένα ειδικά συνταγολόγια ναρκωτικών φαρμάκων,
  • οκτώ (8) ειδικά συνταγολόγια ναρκωτικών φαρμάκων μη συνταγογραφημένα, από ένα εκ των οποίων είχαν αφαιρεθεί (20) κενές συνταγές  και
  • μία (1) ανεκτέλεστη συνταγή ναρκωτικών φαρμάκων με ημερομηνία έκδοσης την 10-10-2010.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 53χρονη γιατρός χορηγούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε διάφορα άτομα, ιατρικές συνταγές με αναγραφόμενες μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών δισκίων, σε ορισμένες από τις οποίες δεν αναγράφονταν οι ημερομηνίες έκδοσης.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η γιατρός χορηγούσε εν γνώσει της τις συνταγές σε άτομα, τα οποία πιθανόν θα τις χρησιμοποιούσαν με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών δισκίων.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...