Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Βόλος: Άρρωστη μαθήτρια χρειάζεται βοήθεια

Δίπλα σε μαθήτρια Λυκείου του Βόλου, η οποία πάσχει από δυσίατα νοσήματα στέκεται η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η μονογονεϊκή οικογένειά της δε διαθέτει καν τα εισιτήρια για να την επισκεφτεί ή να την μετακινήσει στους γιατρούς ή τις κλινικές, όπως απαιτείται.


Η μαθήτρια χάρη στο ψυχικό της σθένος, είναι βέβαιο ότι θα βγει νικήτρια στη μάχη με τις ασθένειες. Ομως χρειάζεται βοήθεια... 


Με βάση τους μετριότερους υπολογισμούς, απαιτούνται 3.000 ευρώ μέχρι να επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες. «Μεγάλο το ποσό, μεγάλη και η αγωνία της. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι», τονίζει η διοίκηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποία απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας της μαθήτριας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ενημερώνει ότι έχει ήδη καταθέσει συμβολικό ποσό, από το ταμείο της στο λογαριασμό της και καλεί τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, να της συμπαρασταθούν έμπρακτα με την κατάθεση ακόμη και του ελάχιστου ποσού που είναι δυνατό να συγκεντρωθεί από τους συλλόγους κάθε σχολείου. Ο Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού της μητέρας της είναι: 858/605194-47 της Εθνικής Τράπεζας (δικαιούχος: Κ... Σ...).

Με την ίδια ανακοίνωση, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας χαιρετίζει τις προσπάθειες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών του νομού Μαγνησίας με στόχο την προσφορά στο συνάνθρωπο. «Τις μέρες που η Πολιτεία δείχνει τον πιο σκληρό, ανεύθυνο και απάνθρωπο πρόσωπό της, η Σχολική Κοινότητα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και έμπρακτα διδάσκει την έννοια της αλληλεγγύης και του αγώνα. Γνωρίζουμε καλά τα λόγια του μεγάλου Αρχαίου λυρικού ποιητή του Πίνδαρου που αναφέρουν ότι «λίγοι μένουν πιστοί την ώρα του πόνου». Εμείς πρέπει να τα διαψεύσουμε. Είμαστε πολλοί και όλοι μαζί θα παρασταθούμε την ώρα του πόνου σε όσους μας χρειάζονται... και πρώτα απ' όλα στους μαθητές μας», αναφέρει και προσθέτει:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, πέρα από τις δράσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται στα περισσότερα Σχολεία μας, σας καλεί να βοηθήσετε μια μαθήτριά μας για άλλη μία φορά, δίνοντας από αυτά που ΔΕΝ έχετε και αναδεικνύοντας αυτά που έχετε, δηλαδή την ανθρωπιά, την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που πάντα χαρακτήριζαν τον Ελληνα Εκπαιδευτικό».

almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...