Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Λύσεις στα προβλήματα ζητούν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και για το λόγο αυτό αντιπροσωπεία του 15μελούς μαθητικό συμβουλίου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Δημαρχείο Βόλου και ενημέρωσε την αντιδήμαρχο Νατάσσα Οικονόμου, ενώ δόθηκε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου να μην κάνουν κατάληψη.

Οι μαθητές, αρχικά ζήτησαν να συναντηθούν με το δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, αλλά, επειδή απουσίαζε σε σύσκεψη, τους δέχτηκε η αντιδήμαρχος.

Οι μαθητές ζήτησαν επισκευή σπασμένων κουφωμάτων και αντικατάσταση τζαμιών στους διαδρόμους του σχολείου, επισκευή κατεστραμμένων τοίχων και επισκευή των φωτιστικών που κρέμονται, ενώ τόνισαν ότι αποφάσισαν να θέσουν τα αιτήματά τους στο Δήμο, πριν κάνουν κατάληψη, όπως έγινε σε άλλα σχολεία της Μαγνησίας.

Στη συνάντηση με την αντιδήμαρχο, οι μαθητές ζητούν να κινηθούν οι διαδικασίες από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου και να βαφτούν οι αίθουσες που είναι σε άθλια κατάσταση (σοβάδες κρέμονται, μαυρισμένοι τοίχοι), να αντικατασταθούν τα κουφώματα και να μονωθούν, να επισκευαστούν όσα τζάμια δεν είναι σε καλή κατάσταση καθώς με τις βροχές μπαίνει νερό μέσα, να αντικατασταθούν τα φωτιστικά, και να τοποθετηθούν τα πλαστικά προστατευτικά, καθώς επίσης να τοποθετηθούν καθρέπτες στις τουαλέτες.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται και για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων τους ο οποίος είναι ελλιπής.

Ο πρόεδρος του 15μελούς του 1ου ΕΠΑΛ Αρντίτ Τσενολάρι «προκειμένου να προχωρήσουμε σε κατάληψη σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να έρθουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε και να εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σχολείο μας και να μπορέσουμε να τα λύσουμε με το διάλογο».

Η αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου δεσμεύτηκε να στείλει συνεργεία του Δήμου προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο σχολείο και να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την επισκευή των σοβαρών αρχικά προβλημάτων (κουφώματα, τζάμια και λάμπες), ωστόσο τους είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα όπως είναι το βάψιμο των αιθουσών και ο εξοπλισμός των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...