Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Άρση της δίωξης στους μαθητές του Λυκείου Ελασσόνας ζητά η ΕΛΜΕ Λάρισας

Η ΕΛΜΕ Λάρισας εκφράζει την κάθετη διαφωνία της με την εγκατάσταση καμερών σε σχολικούς χώρους...

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως «το σχολείο , χώρος διάπλασης ελεύθερων συνειδήσεων , δεν μπορεί να λειτουργεί σε συνθήκες ελέγχου και αστυνόμευσης της εσωτερικής του ζωής με την παρακολούθηση των μαθητών του μέσα από κάμερες.

Η αντίθεση μας δεν εδράζεται απλά στη μη τήρηση των όρων που θέτει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ,αλλά στην πάγια θέση μας ότι ο χώρος της εκπαίδευσης πρέπει να διασφαλίζει συνθήκες παιδαγωγικής ελευθερίας και ελεύθερης έκφρασης ιδεών.

Η επίκληση λόγων από πλευράς στελεχών της εκπαίδευσης για την ασφάλεια του δημόσιου χώρου δεν ευσταθεί , αφού κανένα διοικητικό μέτρο αστυνόμευσης δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα , αν ο ίδιος ο χώρος δεν θωρακιστεί με μόνο όπλο τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών στις αξίες της προάσπισης κάθε δημόσιου αγαθού.

Η εύλογη αντίδραση των μαθητών του Λυκείου Ελασσόνας σ` αυτό το αστυνομικό μέτρο ήταν κίνηση που συνάδει απόλυτα με την αμφισβήτηση και την ανυπότακτη στάση της νεολαίας.

Κίνηση που υποχρέωσε την Υπηρεσία να ξηλώσει ουσιαστικά και τυπικά τις κάμερες..

Το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών επιχείρησε η επίσημη Πολιτεία να καταστείλει με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας στο σχολείο συλλαμβάνοντας τους αγωνιζόμενους μαθητές ως παραβάτες του κοινού Ποινικού Δικαίου!

Η χρήση μάλιστα όπλου για τη σύλληψη μαθητών καθιστά όχι απλά κατακριτέα τη στάση της , αλλά άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη .

Η άγρια καταστολή κάθε φωνής που αντιστέκεται στη λαίλαπα της επίθεσης που εξαπέλυσε η Τρόικα , το ΔΝΤ και η κυβέρνηση σαρώνοντας δικαιώματα και συνθλίβοντας τα όνειρα της νέας γενιάς είναι η μόνη πολιτική τους για περάσει η βαρβαρότητα που την ονομάζουν σωτηρία .

Απαιτούμε την άρση της ποινικής δίωξης σε βάρος των μαθητών .

Απαιτούμε για άλλη μια φορά την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα αυτεπάγγελτης επέμβασης σε σχολεία σε βάρος των μαθητών που αγωνίζονται και διεκδικούν.

Τα σχολεία δεν είναι φυλακές ,είναι ο χώρος που διαπλάθονται ελεύθερες και δημοκρατικές συνειδήσεις».



onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...