Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η ζωή των παιδιών πρώτη προτεραιότητα της Τροχαίας Τρικάλων

«Έπεσε» σήμερα η αυλαία της ετήσιας καθιερωμένης Έκθεσης του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δεκάδες σχολεία της...
Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.


Με σύνθημα «Δώσε προτεραιότητα στην ζωή! Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο», οι μαθητές, ενημερώθηκαν για απλά θέματα του Κ.Ο.Κ. αλλά πολύ σημαντικά για την προστασία της ζωής τους.

«Η Τροχαία Τρικάλων, στην προσπάθεια της πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, έχει αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και τους εξηγεί με απλό τρόπο τον Κ.Ο.Κ.», ανέφερε στο trikalanews.gr ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων Αθανάσιος Καππάς.
 
 Μια πολύ σημαντική Έκθεση που μέσα και από οπτικοακουστικό υλικό, οι μαθητές ενημερώνονταν για το πώς μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια στις καθημερινές τους διαδρομές.

Αξιωματικοί του Τμήματος της Τροχαίας Τρικάλων με χαμόγελο, έκαναν … αλκοτέστ στους μαθητές για να τους εξηγήσουν πόσο σημαντικό είναι να οδηγεί κάποιος όχημα χωρίς την επήρεια αλκοόλ, ώστε αυτό να το μεταφέρουν στους γονείς τους και να τους το υπενθυμίζουν κάθε φορά που θα θελήσουν να οδηγήσουν ενώ έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Έκθεση, αναχωρούσαν πέρα των μαθητών και οι δάσκαλοι-συνοδοί τους, ενώ μοιράζονταν στους μαθητές και ένας φάκελος που πέρα από στυλό, τετράδιο και χάρακα, περιείχε και χρήσιμο φυλλάδιο βασικών οδηγιών καλής χρήσης του Κ.Ο.Κ.

Η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα της Έκθεσης, προκύπτει και από τα στοιχεία που δείχνουν ότι ετησίως στην Ελλάδα, 1.700 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα, άλλοι 2.000 τραυματίζονται σοβαρά και άλλοι 19.000 τραυματίζονται ελαφρότερα.
trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...