Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Βόλος - Αθήνα με τα πόδια και υποδοχή από τα ΜΑΤ

Διέσχισαν 324 χιλιόμετρα από το Βόλο στην Αθήνα με τα πόδια. Όμως, όταν έφτασαν στο Σύνταγμα και στο κτίριο της Βουλής που ήταν ο τελικός τους προορισμούς είδαν να τους περιμένουν τα ΜΑΤ.

Οι επαγγελματίες αλλά και εκπρόσωποι άλλων ομάδων (όπως άνεργοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες) ξεκίνησαν πριν από έντεκα μέρες από την μεγαλύτερη πόλη της Μαγνησίας με σημείο τερματισμού  την Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο «για την κατάσταση μας που πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ξεκινήσαμε περίπου 40 άτομα σαν βασικός πυρήνας, στην πορεία συνολικά συμμετείχαν περίπου 300 άνθρωποι. Σε πόλεις όπως η Λαμία υπήρξε κόσμος που ενώθηκε μαζί μας έστω και για λίγα χιλιόμετρα» λέει ο κ. Κώστας Κογιας πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων Μαγνησίας.

«Αρχικά τα ΜΑΤ προσπάθησαν να μας εμποδίσουν να παραδώσουμε το υπόμνημα διαμαρτυρίας, μάλιστα υπήρξε ένταση και προπηλακισμοί. Τελικά επιτράπηκε σε 24 άτομα να εισέλθουν στο κτίριο και να  παραδώσουν το υπόμνημα στο προεδρείο της Βουλής ενώ επιδιώξαμε να δούμε τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Επικαλούμενοι την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν μας επέτρεψαν να τους συναντήσουμε ,έτσι παραδώσαμε το υπόμνημα  στις γραμματείες των κομμάτων» λέει ο κ.  Κόγιας που είχε την ιδέα  αυτής της ιδιαίτερης  διαμαρτυρίας.

«Ονομάσαμε την προσπάθεια μας "Κίνηση Ελπίδας Πολιτών Βόλου", θέλαμε από την αρχή να κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν έχουμε στόχο την κομματικοποίηση της όλης ιστορίας. Θεωρώ πως τα μηνύματα ήταν ιδιαίτερος ενθαρρυντικά. Μοιράσαμε χιλιάδες κομμάτια έντυπου υλικού όπου εξηγούμε τα αιτήματα και τα προβλήματα  μας, παράλληλα είδαμε σε αρκετά σημεία της χώρας -όπως στην Θήβα που μας υποδέχτηκαν οι φορείς της πόλης-  τους πολίτες  να εκφράζουν  την αλληλεγγύη τους».

Οι Βολιώτες πεζοπόροι θα διανυκτερεύσουν για ένα βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, στις σκηνές τους. Παράλληλα ,πραγματοποιούν συμβολική 24ωρη απεργία πείνας.«Τα πόδια των περισσότερων έχουν φουσκάλες ή άλλους μικροτραυματισμούς, όμως τελικά θεωρώ πως το εγχείρημα άξιζε τον κόπο. Ελπίζω μόνο η διαμαρτυρία μας να βοήθησε έστω και  λίγο στο να υπάρξει μια αφύπνιση του κόσμου, ειδικά στην επαρχία» λέει ο κ. Κόγιας. «Αν εφαρμοστούν τα επερχόμενα μέτρα, για πόλεις όπως ο Βόλος θα είναι το τελειωτικό χτύπημα» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...