Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αερογέφυρα ζωής από τα Τρίκαλα

Κορυφώνεται η αγωνία για την μεταφορά μοσχεύματος από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο Αθηνών.

Για πρώτη φορά, σήμερα το μεσημέρι, όπως κατέγραψε... το trikalanews.gr , οργανώθηκε από τα Τρίκαλα αερογέφυρα ζωής, μία συντονισμένη επιχείρηση ιατρών, Αστυνομίας και ΕΚΑΒ, προκειμένου να ταξιδέψει η καρδιά ενός 30χρονου από την Λαμία για να μεταμοσχευθεί σε έναν 18χρονο που νοσηλεύεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο της Αθήνας.

Από τις 9.30 το πρωί ομάδα εξειδικευμένων γιατρών, που ήρθε από την Αθήνα, προέβη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρέσουν από τον 30χρονο, πρωτίστως την καρδιά και στην συνέχεια τα άλλα ζωτικά όργανα για να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς.

Η επιτυχημένη αφαίρεση καρδιάς ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και ύστερα ξεκίνησε αγώνας δρόμου προκείμενου να φτάσει το μόσχευμα της καρδιάς στον 18χρονο στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν αφού το μόσχευμα της καρδίας έχει διάρκεια ζωής λιγότερο από 4 ώρες.


Με την καθοριστική συμβολή, συνδρομή, περιπολικών της Τροχαίας Τρικάλων και ανδρών της «Ομάδας Ζ» ξεκίνησαν τα δύο ασθενοφόρα, στις 12.18 προκειμένου να φτάσουν στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Λάρισας και από εκεί με C-130 να μεταφερθεί στην Ελευσίνα όπου και θα το μεταφέρουν στο Ωνάσειο προκειμένου να ξεκινήσει η πολύωρη επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

Ο 30χρονος δότης είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στην Λαμία και χθες το βράδυ οι γιατροί του Νοσοκομείου Τρικάλων, όπου νοσηλευόταν στην ΜΕΘ, διαπίστωσαν τον εγκεφαλικό θάνατο του.

Στο νοσοκομείο έφθασε η μητέρα του, η οποία έδωσε τη συγκατάθεσή της να δωριστούν τα όργανα του γιου της, προκειμένου ο 30χρονος να συνεχίσει να "ζει" μέσα από συνανθρώπους του.

Τα υπόλοιπα όργανα όπως το ήπαρ και τα νεφρά θα δοθούν σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης ενώ τα μάτια του 30χρονη δότη θα μεταφερθούν με Ταξί, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...