Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ψύρρας (ΔΗΜΑΡ): Να δημιουργηθούν φορολογικά ΚΕΠ σε δημοτικό χώρο, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 
Ο βουλευτής Λάρισας της ΔΗΜΑΡ, Θωμάς Ψύρρας, συνοδευόμενος από τους δημάρχους Τυρνάβου, κ. Νίκο Μαλάκο, και Αγιάς, κ. Αντώνη Γκουντάρα, και τον πρώην δήμαρχο Τυρνάβου, κ. Αθ. Νασίκα, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, με αφορμή τη συγχώνευση των εφοριών στο νομό Λάρισας.

Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Θ. Ψύρρα, ο κ. Γ. Μαυραγάνης άκουσε με προσοχή τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ο οποίος του παρέδωσε κείμενο που επεξεργάστηκε η Τοπική Οργάνωση Λάρισας της ΔΗΜΑΡ για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών των ΔΟΥ. Συγκεκριμένα ο βουλευτής πρότεινε, εφόσον βασικές λειτουργίες των ΔΟΥ εκτελούνται ψηφιακά, να συγχωνευθούν οι ΔΟΥ σε επίπεδο Νομού, αλλά να διατηρηθεί σε κάθε καλλικρατικό δήμο ένα φορολογικό ΚΕΠ σε δημοτικό χώρο, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Ο υφυπουργός άκουσε με προσοχή τα όσα παρουσίασαν ο βουλευτής και οι Δήμαρχοι και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του (αν όχι και την δυσφορία του) για το έργο της επιτροπής στην αναδιάρθρωση των ΔΟΥ . Ο κ. Γ. Μαυραγάνης ξεκαθάρισε, πάντως, ότι τελικός στόχος του σχεδίου της κυβέρνησης είναι να μείνει μία ΔΟΥ ανά περιφέρεια αφού προηγουμένως όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, ώστε «όπως συμβαίνει σήμερα στις άλλες ευρωπαϊκής χώρες» και ότι έως το τέλος του 2012 οι πληρωμές προς το Δημόσιο θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζών. Τελικά, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι θα αναστείλει την εφαρμογή της απόφασης για τη συγχώνευση και θα την επανεξετάσει. Παράλληλα, δέχτηκε να μετέχει και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στις επιτροπές που εξετάζουν την αναδιάρθρωση των ΔΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...