Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Λάρισα: Ποσό 14,4 εκατ. ευρώ στην Θεσσαλία για χρηματοδότηση δράσεων και επιχειρήσεων


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεως για χρηματοδότηση δράσεων μέσω σε περιοχές ΟΠΑΑΧ της Θεσσαλίας, μέσω του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής». Συνολικά για τη Θεσσαλία θα διατεθούν κονδύλια ύψους 14,4 εκατ. ευρώ, ενώ δύναται να χρηματοδοτηθούν δραστηριότητες και επιχειρήσεις σχετικά με τον τουρισμό αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ειδικά για τις ανανεώσιμες πηγές διευκρινίζεται ότι εντάσσονται δραστηριότητες που αφορούν στην αυτοκατανάλωση. 

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση ανέρχεται μέχρι και στο 50% της επένδυσης. Σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 24 Απριλίου

Για την προκήρυξη δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. K. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία του προέδρου του Δ.Σ. της «Θεσσαλία – Περιφερειακή Εταιρία Αγροτικής Ανάπτυξης», που αποτελεί τον υποστηρικτικό μηχανισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον Άξονα 3 στη Θεσσαλία, κ. Γεώργ. Αντώνογλου – Κασαβέτη, καθώς κι εκπροσώπων των αναπτυξιακών ανά νομό.

 Ο κ. Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων ότι : «ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνουμε τις ιδιωτικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Το Πρόγραμμα θα συμβάλλει στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, στις περιοχές ΟΠΑΑΧ, δημιουργώντας ταυτόχρονα και νέες θέσεις εργασίας. Είναι ένα πρόγραμμα που αναμένεται να φέρει προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Αισιοδοξούμε ότι θα γίνει έγκαιρα και έγκυρα από τους ενδιαφερόμενους η κατάθεση των αιτήσεων και ότι εξίσου γρήγορα θα ολοκληρωθεί και η αξιολόγησή τους, ώστε να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία, ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε μία κρίσιμη συγκυρία».

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε στον «αέρα» την2η Προκήρυξη του Άξονα 3 του ΠΑΑ για την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων. Αυτή είναι ουσιαστικά και η τελευταία ευκαιρία, που θα έχουν οι κάτοικοι των περιοχών ΟΠΑΑΧ της Π.Ε. Λάρισας αλλά και της Θεσσαλίας, να ενισχυθούν για την επενδυτική τους δραστηριότητα καθώς δεν θα υπάρξει άλλη προκήρυξη γι΄ αυτή την προγραμματική περίοδο, μέχρι το 2015. Καλούμε λοιπόν όλους τους αγρότες, καθώς και φυσικά – νομικά πρόσωπα που θέλουν να επενδύσουν στους τομείς του τουρισμού, των μικρών βιοτεχνικών μονάδων και της μεταποίησης να έρθουν σε επαφή με τις κατά τόπους Αναπτυξιακές Εταιρίες για να καταθέσουν τις προτάσεις τους».

Περιοχές ΟΠΑΑΧ στο νομό Λάρισας, είναι οι εξής: 

−Δήμος Αγιάς (ΔΔ Γερακαρίου, Μεγαλόβρυσου, Μεταξοχωρίου, Νερόμυλων,Ποταμιάς, Έλαφου)
−Δήμος Αντιχασίων (εκτός του Δ.Δ. Κρανέας Ελλασσόνος)
−Δήμος Γόννων
−Δήμος Ελασσόνας (εκτός των Δ.Δ. Ελλασσόνος, Βαλανίδας, Γαλανόβρυσης,Κεφαλοβρύσου, Στεφανοβούνου)
−Δήμος Ευρυμενών (Δ.Δ. Καρίτσας, Ομολίου, Στόμιου)
−Δήμος Κάτω Ολύμπου (ΔΔ Κρανέας, Πυργετού)
−Δήμος Λακέρειας (Δ.Δ. Ανατολής, Δήμητρας, Μαρμαρινής)
−Δήμος Λιβαδίου
−Δήμος Μακρυχωρίου (Δ.Δ. Παραποτάμου, Ελάτειας, Ευαγγελισμού)
−Δήμος Μελιβοίας (Δ.Δ. Μελοιβίας, Σωτηρίτσας)
−Δήμος Νέσσωνος (Δ.Δ. Πουρναρίου)
−Δήμος Ολύμπου
−Δήμος Ποταμιάς
−Δήμος Σαρανταπόρου
−Κ. Αμπελακίων
−Κ. Βερδικούσης
−Κ. Καρυάς
−Κ. Τσαριτσάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...