Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Άνοιξε το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Βόλου


«Είναι ζήτημα τιμής να διασφαλίσουμε ότι δε θα υπάρχει κανείς συμπολίτης χωρίς φαγητό και χωρίς στέγη» υπογράμμισε ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου Αστέγων. Η συγκεκριμένη δομή έχει ξεκινήσει να λειτουργεί εδώ και ένα μήνα και χαρακτηρίζεται ως πρωτοποριακή για τα δεδομένα της χώρας.

Το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Βόλου, που βρίσκεται στη συνοικία της Νεάπολης μεταξύ των οδών Λογοθέτου και Καρατάσου, είναι διώροφο οίκημα που εξασφαλίζει την παραμονή 16 ατόμων με χώρους διαβίωσης που πληρούν όλες τις βασικές ανάγκες.

Διαθέτει τέσσερα δωμάτια σε κάθε όροφο. Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με κρεβάτια, ντουλάπες και τουαλέτα, κουζίνα. Επίσης υπάρχει δωμάτιο συναθροίσεων με τηλεόραση ενώ οι όροφοι συνδέονται μεταξύ τους με κλιμακοστάσιο και ηλεκτρικό αναβατήρα.

Στον υπόγειο χώρο υπάρχουν επίσης δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν αστέγους σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών ανεβάζοντας στους 34 τον αριθμό των φιλοξενούμενων.

Τα εγκαίνια της δομής πραγματοποιήθηκαν τη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου από το Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη και τον πρόεδρο της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ Βασ. Κοντορίζο. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, ενώ παραβρέθηκαν στελέχη της παρούσας αλλά και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, μεταξύ των οποίων ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...