Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Αντίθετοι στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε βοσκοτόπια στη Λάρισα

Οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν πως μια τέτοια επένδυση είναι επιβλαβής για την κτηνοτροφία καθώς μειώνονται οι εκτάσεις όπου βόσκουν τα ζώα τους, κινδυνεύει η περιοχή μέσω της Νέα ΚΑΠ να χαθούν επιδοτήσεις, δημιουργείται πρόβλημα στις ήδη νόμιμα εγκαταστημένες κτηνοτροφικές μονάδες, μειώνεται η βοσκοικανότητα των λιβαδιών και θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τη φέτα όσο και με το αρνάκι κατσικάκι Ελασσόνας ως Π.Ο.Π.

Αυτά τα επιχειρήματα μάλιστα εξέθεσαν όταν επισκέφθηκαν για άλλη μια φορά τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Στην επίσκεψή τους εξήγησαν στην κ. Καλλιόπη Γερακούδη την αντίθεσή τους στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στα εποικιστικά λιβάδια (κλήμα) και Μεγάλο Καλαμάκι.

Από την πλευρά της η κ. Γερακούδη άκουσε με προσοχή τονίζοντας ότι θα φροντίσει να μεταβιβάσει τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων στα αρμόδια υπουργεία ώστε να μην εγκριθεί η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών. Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας εισηγήθηκαν αρνητικά στην εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών.

Πηγή: ert.r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...