Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Νεκρή 25χρονη στο Βόλο με υποψία γρίπης

Καρδιοαναπνευστική ανακοπή υπέστη το πρωί της Τρίτης μια 25χρονη στο νοσοκομείο του Βόλου όπου μεταφέρθηκε για παροχή ιατρικής βοήθειας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κοπέλα εδώ και καιρό παρουσίαζε υψηλό πυρετό, είχε απευθυνθεί σε ιδιώτη πνευμονολόγο και είχε υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία.

Η εικόνα της, όταν επισκέφθηκε το πρωί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, δεν ήταν καλή και άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία αντιμετώπισης περιστατικού με γρίπη.

Στη διάρκεια των εξετάσεων όμως η 25χρονη υπέστη ανακοπή και κατέληξε.

Το περιστατικό διερευνάται και ήδη έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, αν η ανακοπή οφείλεται σε μυοκαρδίτιδα από τη γρίπη και γενικά αν από τα ευρήματα, προκύπτει συσχέτιση του θανάτου της με τον ιό Η1Ν1, από τον οποίο ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 50 άνθρωποι.

Παράλλληλα, έγινε γνωστό ότι εκτός από την έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων στις φαρμακαποθήκες και στα φαρμακεία του Βόλου, υπάρχει έλλειψη και σε ανtιικά σκευάσματα όμως το tamifu αν και η παρασκευάστρια εταιρεία δηλώνει πως δεν υπάρχει ζήτημα.

Πληροφορίες από myvolos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...