Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Βόλος: Είχαν "ρημάξει" καταστήματα και δίκυκλα οι διαρρήκτες...

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, εξιχνιάστηκαν είκοσι μία περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών καταστημάτων και δικύκλων. 


Συνελήφθη ως δράστης ένας 19χρονος ημεδαπός, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο ημεδαπών ROMA , ηλικίας 31 και 39 ετών, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. 


Ειδικότερα, από την συστηματική και επισταμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από την (14-01-2014) έως και χθες (11-02-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες ο 19χρονος διέρρηξε, είτε με θραύση είτε με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, τις εισόδους δεκατριών συνολικά καταστημάτων (αρτοποιείων, ζαχαροπλαστείων, κομμωτηρίων και σούπερ – μάρκετ) στην πόλη του Βόλου.
Από το εσωτερικό των παραπάνω καταστημάτων αφαίρεσε συνολικά :
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των (265) ευρώ,
  • τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ( laptop ),
  • μία φορητή συσκευή ηλεκτρονικού υπολογιστή (τύπου tablet ),
  • μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  • μία τηλεόραση,
  • τρεις ηλεκτρικές συσκευές κουρέματος και
  • προϊόντα περιποίησης μαλλιών και αναψυκτικά – αρτοσκευάσματα.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από (06-12-2013) έως χθες (11-02-2014), ο 19χρονος αφαίρεσε από την πόλη του Βόλου οκτώ δίκυκλα (μοτοσικλέτες – μοτοποδήλατα), τα οποία χρησιμοποίησε για την τέλεση των παραπάνω κλοπών και στη συνέχεια εγκατέλειψε κοντά στα σημεία τέλεσής τους.
Τα παραπάνω δίκυκλα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους, εκτός από ένα του οποίου ο ιδιοκτήτης αναζητείται του προκειμένου να του αποδοθεί.
Από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε πουλήσει τα αφαιρεθέντα από τα καταστήματα αντικείμενα αντί διαφόρων χρηματικών ποσών στους δύο ημεδαπούς ROMA .
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κατσαβίδια, ένας φακός και ένα μαύρο μάλλινο γάντι.
Στην κατοχή των δύο ημεδαπών ROMA βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους, τα παρακάτω αντικείμενα:
  • δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • δύο οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, στον οποίο θα υποβληθεί και η σχηματιζόμενη δικογραφία σε βάρος των δύο ημεδαπών ROMA .
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...