Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Λάρισα:Πνίγηκε όπως έτρωγε και η σορός του, ''ταξίδευε'' στους δρόμους για 3 μέρες!

Ήταν πολύ μακρύ το τελευταίο ταξίδι για νεαρό Λαρισαίο που πέθανε αιφνίδια πριν από τρεις μέρες στη Μακρακώμη της Φθιώτιδας Τελικά κηδεύτηκε χθες στη Λάρισα αφού όμως ταξίδεψε σχεδόν 1.500 χιλιόμετρα στην άσφαλτο, καθώς η σορός του πηγαινοερχόταν στην Αθήνα προκειμένουνα διεξαχθεί η νεκροτομή.

Ο άτυχος 29χρονος, που κατοικούσε στη συνοικία Ν. Σμύρνης, βρισκόταν στη Μακρακώμη για δουλειά, όπου και απεβίωσε ξαφνικά την ώρα που έτρωγε. Πνίγηκε καταπίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες του thessalianews.gr. Mετά άρχισε η περιπέτεια...

Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου όμως δεν λειτουργεί ιατροδικαστική υπηρεσία. Αλλόφρονες συγγενείς, μέσα στον πόνο τους, επιδίωξαν να τον μεταφέρουν στη Λάρισα, όπου όμως η ιατροδικαστική βρισκόταν εκτός λειτουργίας. Στη Θεσσαλονίκη δεν γινόταν να τον πάνε, αφού εκ του νόμου η Λαμία είναι υποχρεωμένη να στέλνει για νεκροτομή στην Αθήνα ή στη Λάρισα.

Το γραφείο τελετών της Λάρισας που ανέλαβε την υπόθεση, μετέφερε τη σορό στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα όμως η ιατροδικαστική είχε φόρτο εργασίας, πολλά περιστατικά, τόσα που δεν υπήρχε θέση ούτε σε «ψυγείο». Οι συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν δεν επέτρεπαν ολιγωρία. Ο νεκρός μεταφέρθηκε στη Λάρισα και τοποθετήθηκε σε ψυγείο από γραφείο τελετών.

Την επομένη ταξίδεψε ξανά στην Αθήνα προκειμένου να γίνει η νεκροτομή. Χθες το απόγευμα (26-06-2012) επρόκειτο να φτάσει στη Λάρισα προκειμένου να γίνει αμέσως η ταφή καθώς η σορός, τρεις μέρες μετά, εμφάνιζε ήδη το αναμενόμενο σοβαρό πρόβλημα. Περί ταρίχευσης δεν ετίθετο ζήτημα καθώς οι συγγενείς ήδη προσπαθούσαν να μαζέψουν με έρανο τα έξοδα του «πηγαινέλα», αδυνατούσαν να καλύψουν το επιπλέον κόστος.

Πάγια η κατάσταση με την Ιατροδικαστική της Λάρισας που υπολειτουργεί καθώς σ' αυτήν υπηρετεί μονάχα μία νεκροτόμος, ειδικότητα απαραίτητη προκειμένου να διενεργήσει την πράξη η ιατροδικαστής. Όταν λοιπόν η νεκροτόμος βρίσκεται σε άδεια ή δεν εργάζεται λόγω πενθημέρου, νεκροτομές δεν γίνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας υπηρετούν άλλοι έξι τουλάχιστον νεκροτόμοι. Μόνο που όλοι αυτοί υπάγονται στο υπουργείο Υγείας ενώ η Ιατροδικαστική Υπηρεσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...