Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κρουαζιερόπλοιο γεμάτο Ισπανούς κατέπλευσε στο Βόλο

English: Cruise ship Grand Celebration leaving...
 (Photo credit: Wikipedia)
Ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο, το «Grand Celebration», κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου και είναι το ένατο στο πρόγραμμα αφίξεων της φετινής τουριστικής περιόδου. Το «Grand Celebration», με 1494 Ισπανούς τουρίστες και 546 άτομα πλήρωμα, έφθασε στο Βόλο στη 1 το μεσημέρι προερχόμενο από τον Πειραιά και αναχωρεί στις 10 το βράδυ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει το magnesianews.gr, τους τουρίστες υποδέχθηκαν στο χώρο ελλιμενισμού στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου μοιράζοντας ενημερωτικό έντυπο υλικό για την πόλη και την περιοχή και κυρίως το χάρτη ειδικών διαδρομών που βοηθά τον επισκέπτη να περιηγηθεί στην πόλη και να γνωρίσει τα σημεία αναφοράς, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των προτάσεων για εναλλακτικές σύντομες επισκέψεις στα κοντινά αξιοθέατα εκτός της πόλης.

Επί τόπου βρέθηκε για μία ακόμη φορά η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου κ. Σ.Μπαρτζιώκα, η οποία νωρίτερα είχε συνεχείς συσκέψεις με το Αστικό ΚΤΕΛ για το θέμα των μετακινήσεων των επισκεπτών, ενώ εκπρόσωποι του σωματείου ιδιοκτητών ταξί υποδέχθηκαν τους τουρίστες εντός του χώρου του λιμανιού, μοιράζοντας έντυπο υλικό με αναγραφόμενες τις τιμές των διαδρομών. Τέλος, όσοι προτίμησαν να μετακινηθούν πεζή, ακολουθώντας τη διαγράμμιση επί του πεζοδρομίου με την ένδειξη city center, κατευθύνθηκαν εύκολα στο κέντρο της πόλης και την εμπορική αγορά.

Με αφορμή τη νέα άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Βόλου, η κ. Μπαρτζιώκα επανέλαβε ότι η κρουαζιέρα αποτελεί για τον τόπο μας ιδιαίτερα σημαντική οικονομική δραστηριότητα με μεγάλη προστιθέμενη αξία, γεγονός που τονίστηκε με έμφαση και στο Συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό, στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2012», από 4-8 Ιουνίου στην Αθήνα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...