Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τρίκαλα-Μόναχο-Τρίκαλα με το ποδήλατο πάει ο Σ. Βάσκος για το "χαμόγελο του παιδιού"

O βετεράνος ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 25 Ιουνίου με πιθανή ημερομηνία επιστροφής στις 9 Ιουλίου θα διανύσει 4000 χιλιόμετρα, θα περάσει 7 χώρες και δεκάδες πόλεις και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τους χορηγούς θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο ίδιος δήλωσε «Είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και η προετοιμασία μου έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2011. Υπήρξαν δυσκολίες στην προετοιμασία κυρίως λόγω του καιρού οι οποίες όχι μόνο δεν με λύγισαν αλλά με έκαναν και πιο δυνατό».

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων η παρουσίαση του εγχειρήματος «Τρίκαλα – Μόναχο – Τρίκαλα» που θα επιχειρήσει ο Στέλιος Βάσκος με το ποδήλατό του.

Ο Στέλιος Βάσκος αφού ανέλυσε την διαδρομή προς και από το Μόναχο και ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι θα πάει και θα έρθει με την δύναμη του Θεού. Ξέρω, σημείωσε, ότι η επιστροφή θα είναι πολύ δύσκολη αλλά με όλη αυτήν την στήριξη και την δύναμη που μου δίνει η προσφορά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» θα τα καταφέρω.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Γιαννόπουλος από την πλευρά του τόνισε πως θα ήθελε να αποκαλέσει τον μεγάλο ποδηλάτη κ. Βάσκο αλλά βλέπει ότι όλοι εδώ τον αποκαλείται Στέλιο, για να διευκρινίσει: «Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημιουργήθηκε πριν από 17 χρόνια από έναν άλλον οραματιστή, τον 10χρονο Ανδρέα, όπως οραματιστής είναι και ο Στέλιος. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η προσπάθεια του Στέλιου δείχνει ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδος γιατί δυστυχώς τα ξένα ΜΜΕ δείχνουν μία μαύρη πλευρά της χώρας μας. Η προσπάθεια του Στέλιου θα ενισχύσει την προσπάθειά μας για την δημιουργία μιας ακόμη μονάδας κινητής εντατικής Θεραπείας για νεογνά και μωρά».


Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός τόνισε πως νιώθει «ιδιαίτερη χαρά που ένας Τρικαλινός κάνει μία υπερπροσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά και που το κάνει προκειμένου να καλύψει τα κενά της ελληνικής πολιτείας ενισχύοντας το «Χαμόγελο του Παιδιού». Κατέληξε λέγοντας ότι «είναι εμφανής η αφοσίωση και η πίστη του Στέλιου στο εγχείρημα και είναι φανερό το αίσθημα του χρέους που τον διακατέχει ώστε όλα να πάνε καλά».

Ο δήμαρχος Τρικάλων κ. Λάππας σημείωσε πως «τα Τρίκαλα με αίσθημα υπερηφάνειας και αγάπης θα συνοδεύσουν τον Στέλιο στο επίτευγμά του γιατί είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει. Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με προσφορά και δημιουργία».

Τέλος ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Καμπαγιάννης σημείωσε ανάμεσα στα άλλα, πως θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το εγχείρημα παράτολμο, ωστόσο για όλους εμάς που ξέρουμε καλά τον Στέλιο και τις δυνατότητες του και τον έχουμε ακολουθήσει σε όλα τα προηγούμενα εγχειρήματα γνωρίζουμε πως είναι κάτι που μπορεί να το πετύχει.

Σε αυτό το εγχείρημα λόγω της φύσης του και της ιδιαιτερότητάς του έχουν ληφθεί μία σειρά από προληπτικά μέτρα ώστε πρώτα απ’ όλα να επιστρέψει υγιής ο Στέλιος Βάσκος. Εξειδικευμένη ιατρική ομάδα θα τον ακολουθεί, ασθενοφόρο όπου παραχωρείται, περιπολικά στα δύσκολα κομμάτια της διαδρομής και ειδικά διαμορφωμένο αυτοκινούμενο στο οποίο ο Στέλιος θα ξεκουράζεται και θα δέχεται την ιατρική φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...