Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σε λειτουργία από αύριο το Κοινωνικό Φαρμακείο Φαρκαδόνας

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ανακοινώνει την έναρξη του Κοινωνικού Φαρμακείου στα όρια του Δήμου του, για τους κατοίκους του.  Η επίσημη έναρξη θα γίνει από την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012. Ήδη, όπως έχει ανακοινωθεί, έχει γίνει μια μεγάλη προεργασία και προετοιμασία, με τη συνεργασία του Δήμου και του Κέντρου Υγείας.  Συγκεκριμένα, μετά από τη συνεργασία της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας, οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, απέστειλαν στον Δήμο τα ονόματα συνδημοτών μας, που χρήζουν δωρεάν φαρμακευτικής συνδρομής, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που τέθηκαν.
Αυτά τα ονόματα συνδημοτών, δόθηκαν χθες στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Γ. Σακελλαρίου, από τους αντιδημάρχους κ. Β. Τσιάντο και Θαν. Νεοφώτιστο, και διατέθηκαν στην υπεύθυνη γιατρό του Κοινωνικού Φαρμακείου, την κα Γεωργία Ευθυμιάδη.
Σε πρώτη φάση, θα εξυπηρετούνται δημότες από Ζάρκο, Κεραμίδι, Διάσελλο, Οιχαλία, Ταξιάρχες, Νομή, Φανερωμένη. Ο λόγος για αυτό είναι, ότι θα πρέπει να δοκιμαστεί η λειτουργία του Φαρμακείου και να διορθωθούν πιθανά προβλήματα που ίσως εντοπιστούν.
Στη συνέχεια, θα αποσταλούν τα ονόματα συνδημοτών και από τις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας.
Ο τρόπος λειτουργίας είναι πολύ απλός: κάθε κάτοικος που θα προσέρχεται στο Κέντρο Υγείας, δηλώνοντας το όνομά του, θα πληροφορείται από τη γιατρό, εάν συμπεριλαμβάνεται στον σχετικό κατάλογο. Ετσι, θα του δίνονται τα λεγόμενα «κοινόχρηστα φάρμακα», δηλαδή φάρμακα που δεν χρησιμοποιούνται για βαριές ασθένειες, αλλά καλύπτουν βασικές ανάγκες και είναι ευρέος φάσματος (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά αντιφλεγμονώδη κ.α., κατόπιν της σχετικής καταγραφής που έγινε).
Αυτά τα φάρμακα δίνονται εντελώς δωρεάν και προέρχονται, τόσο από τα αποθέματα του Κέντρου Υγείας, όσο και από τη συνεργασία με φαρμακοποιούς εντός των ορίων του Δήμου μας, οι οποίοι από τη πρώτη στιγμή έστερξαν την όλη προσπάθεια.
Η υλοποίηση του εγχειρήματος, μετά την πρωτοβουλία της κας Ευθυμιάδη και με την αμέριστη συμπαράσταση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, έγινε με τη συνδρομή του Δήμου Φαρκαδόνας. Αποδεικνύεται έτσι, εμπράκτως, το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τους συνδημότες μας.
Κάτι που σημείωσε και ο Δήμαρχος κ. Κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι «η συνδρομή σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και η οργανωμένη προσπάθεια για αυτή, είναι οδηγοί της δημοτικής αρχής, με στόχο την υλοποίηση σημαντικών δράσεων, προς όφελος της υγείας των συνδημοτών μας και με γνώμονα την παροχή των κατά το δυνατόν βέλτιστων υπηρεσιών».
ΣΗΜ.: Υπεύθυνη για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι η γιατρός κα Γεωργία Ευθυμιάδη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2433022570

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...