Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ενοικιαζόμενα ποδήλατα από το Δήμο Τρικκαίων

Στα χνάρια της Ευρώπης, έστω και αργά, βαδίζει ο Δήμος Τρικκαίων καθώς στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη έρχεται εισήγηση για την εγκατάσταση... συστήματος αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων!

Είναι ένα σύστημα το οποίο ήδη λειτουργεί σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, αλλά και διεθνώς, και με ένα ελάχιστο αντίτιμο θα μπορούν οι πολίτες να παίρνουν το ποδήλατο από συγκεκριμένο σημείο της πόλης, να μετακινούνται και να το «παρκάρουν» σε άλλο σημείο του «Δικτύου». Το κόστος εγκατάστασης υπολογίζεται στις 70.000 € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015». Ο κ. Χαρίλαος Βασιλικός Γεωπόνος M.Sc., στέλεχος της Διεύθυνσης προγραμματισμού του Δήμου Τρικκαίων, αναφέρει μεταξύ άλλων στην εισήγησή του: «Ο Δήμος Τρικκαίων, στα πλαίσια του Μέτρου 2.1.¨Υποστήριξη Βιώσιμης Κινητικότητας¨ του Άξονα Προτεραιότητας 2 ¨Αναβάθμιση Αστικών Υποδομών¨ της συγκεκριμένης πρόσκλησης, προτίθεται να υποβάλλει άμεσα πλήρη φάκελο έργου με τίτλο: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ».

Το φυσικό αντικείμενο του προτεινόμενου αυτού έργου θα αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων εγκαταστημένο σε διάφορα σημεία στα όρια της πόλης των Τρικάλων, προϋπολογισμού 70.000,00 €.

Γενικά, τέτοια συστήματα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων έχουν μεγάλη απήχηση διεθνώς και η εγκατάστασή τους αποτελεί μία πρωτοβουλία με ιδιαίτερη ανταπόκριση στο κοινό. Πρόκειται για συστήματα όπου μία ομάδα ποδηλάτων είναι διαθέσιμη για χρήση από τους πολίτες.

Ο Δήμος Τρικκαίων, στα πλαίσια του προτεινόμενου έργου επιδιώκει την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από τη χρήση τέτοιων συστημάτων αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων, τα οποία συνοπτικά σχετίζονται με τα εξής:

Περιορισμός της κυκλοφορίας Ι.Χ. στην πόλη.
Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, μέσω της δυνατότητας για οικολογική και οικονομική μετακίνηση που παρέχουν τέτοια συστήματα αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων.
Μείωση ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης.
Βελτίωση της υγείας, διότι το ποδήλατο αποτελεί επιπλέον και ιδανικό τρόπο άσκησης...».
trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...