Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Σκιάθος: Ο τραυματισμένος τουρίστας ακόμη περιμένει το ασθενοφόρο...

Επί 25 λεπτά περίμενε τραυματισμένος το ασθενοφόρο ένας αλλοδαπός τουρίστας στην παραλία της Σκιάθου...

Ο τουρίστας που τραυματίστηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί στο δρόμο Κουκουναριές - Σκιάθου, τελικά μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο ιδιώτη στο Κέντρο Υγείας, κι αφού του παρασχέθηκαν αποχώρησε.

Ο τραυματίας παρέμεινε επί 25 λεπτά στο έδαφος περιμένοντας επειδή δεν υπήρχε οδηγός στο Κέντρο Υγείας του νησιού για να οδηγήσει το ασθενοφόρο στον τόπο του ατυχήματος...

Παρόμοια περιστατικά όπως αναφέρει το skopelosnews.gr έχουν συμβεί πάμπολλες φορές, καθώς στο ΚΥ Σκιάθου απασχολούνται τρεις οδηγοί για το ασθενοφόρο, οι οποίοι δεν επαρκούν για τις 90 βάρδιες που υπάρχουν το μήνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές ημέρες κάθε μήνα τα πρωινά το ΚΥ Σκιάθου να μένει χωρίς οδηγό και κατ' επέκταση χωρίς ασθενοφόρο.

Ανάλογα προβλήματα εκτός από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, αντιμετωπίζουν και άλλα Κέντρα Υγείας των νομών της Θεσσαλίας, καθώς και τα νοσοκομεία.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, που καλύπτει τις ανάγκες 1.000.000 και πλέον κατοίκων της Θεσσαλίας και της γύρω περιοχής, εκτός από προσωπικό - ιδιαίτερα νοσηλευτικό - και μηχανολογικό εξοπλισμό, υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά (σύριγγες, χαρτί υγείας, γάζες κτλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...