Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Μαγνησία: Ελληνογερμανικό συνέδριο για την προώθηση του χειμερινού Τουρισμού


Ελληνογερμανικό συνέδριο με θέμα την προώθηση του χειμερινού Τουρισμού στην Ελλάδα, κι έμφαση στη βελτίωση της λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων, θα φιλοξενηθεί στη Μαγνησία στα τέλη Μαρτίου, στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας για την ανταλλαγή πληροφοριών και τη μεταφορά έξυπνων και χρήσιμων πρακτικών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. 

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, στα γραφεία της ΕΑΠ, συνάντηση εργασίας για την προετοιμασία του, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Βόλφγκανγκ Χέλσερ-Ομπερμάγιερ, ο επίτιμος πρόξενος στο Βόλο κ. Γ. Παπαρίζος και οι : Μ. Βασιλειάδου και Β. Παναγιώτου, συνεργάτες του Γερμανού προξένου, ο πρόεδρος και ο ΓΓ της Ενωσης των Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος κοι Χρ. Παππάς και Δρίβας, διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΠ, Γ. Αντώνογλου-Κασσαβέτης, οι αντιδήμαρχοι Βόλου Δημ. Δερβένης και Γ. Γκουντέλιας και ο πρόεδρος του ΔΣ του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου Φ. Χήρας.
Συνδιοργανωτές του συνεδρίου θα είναι: η Περιφέρεια Θεσσαλίας/Περιφ. Ενότητα Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου και ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Οι επιμέρους εισηγήσεις θα αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες :
α. Διοίκηση και διαχείριση των Χιονοδρομικών Κέντρων στη Γερμανία και σε άλλες προηγμένες χιονοδρομικά χώρες - Απαραίτητα προσόντα και εκπαίδευση προσωπικού.
β. Ο ρόλος του κράτους και οι διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης των Χιονοδρομικών Κέντρων
γ. Σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιχειρηματιών Τουρισμού και της Γερμανικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας με τα Χιονοδρομικά Κέντρα
δ. Εκπαίδευση και κατάρτιση στη Γερμανία σε επαγγέλματα του Χειμερινού Τουρισμού - πλαίσιο λειτουργίας των σχολών.
ε. Δραστηριότητες εκτός της χειμερινής περιόδου - Ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ Γερμανικών και Ελληνικών Χιονοδρομικών Κέντρων  

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με τη σύνοψη των αποτελεσμάτων και την καταγραφή προοπτικών συνεργασίας. Στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη σε ένα από τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...