Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

To 5o Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας


To 5o Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας, ξεκινάει με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις από  το ερχόμενο Σάββατο.

Το Σάββατο το πρωί  30 άτομα που δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο animation , θα βρεθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 11 το πρωί και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας του τμήματος γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας Ελένης Μούρη, θα μυηθούν στα μυστικά  μιας ταινίας animation. Με απλά υλικά, πλαστελίνες, χαρτόνια, σύρματα και  κλωστές – πετονιά , αλεύρι, κ.α. θα οδηγηθούν βήμα – βήμα στην κατασκευή των φιγούρων του animation και στη συνέχεια θα δουν πως αυτά τα άψυχα « αντικείμενα» αποκτούν ψυχή κίνηση και έκφραση.

Το σεμινάριο θα συνεχισθεί την Κυριακή το πρωί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι  και την Δευτέρα το πρωί θα ολοκληρωθεί με το μοντάζ.

Την Δευτέρα το απόγευμα πάντα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, οι δημιουργοί αλλά και το κοινό που αγαπάει το animation θα παρακολουθήσει  ταινίες animation από σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και από άλλους δημιουργούς.

Μια άλλη εξίσου ενδιαφέρουσα όσο και πρωτότυπη προφεστιβαλική εκδήλωση είναι το Αφιέρωμα στον cult κινηματογράφο, ταινίες τρόμου.

Την ερχόμενη Κυριακή, στην αίθουσα « Μεταλουργείο», υπάρχουν  cult horror movies, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 5 το ξημέρωμα. 5+1 ταινίες ανθολογίας του είδους.  Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις και σεμινάρια του Φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Το 5ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με συνδιοργανωτές το ΤΕΙ Λάρισας , το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την μεγάλη εθελοντική ομάδα της artfools

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...