Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κλέβουν μέχρι και τα καντήλια από τους τάφους στη Λάρισα!


Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η δράση των «κυνηγών του μετάλλου» και στην καρδιά της Θεσσαλίας, καθώς μετά τα κρούσματα κλοπών σε δημόσιες αλλά και ιδιωτικές εγκαταστάσεις, όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ κ.λπ., έχουν παρατηρηθεί και λεηλασίες μέχρι και σε νεκροταφεία της Λάρισας!

Καντήλια, σταυροί, θυμιατά, ακόμα και σκούπες, γενικά ό,τι εμπεριέχει χαλκό και μπρούντζο, κάνουν «φτερά» από τα μνήματα της θεσσαλικής πρωτεύουσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Όπως μάλιστα καταγγέλλουν στο «Καρφί» φύλακες των κοιμητηρίων και συγγενείς των θανόντων στο νέο κοιμητήριο της Λάρισας, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μάλιστα γίνεται λόγος για κλοπές εκατοντάδων καντηλιών.

Το φαινόμενο δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά, καθώς στα κοιμητήρια των χωριών του Νομού Λάρισας τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει άπειρες κλοπές, ωστόσο η παρουσία του φαινομένου στο καλά φυλασσόμενο, τουλάχιστον θεωρητικά, νέο κοιμητήριο της Λάρισας προκαλεί ερωτηματικά. Είναι γνωστό ότι ο χαλκός έχει μπει στο στόχαστρο των ληστών τα τελευταία χρόνια, αλλά θα πρέπει πλέον όλοι να είναι περισσότερο υποψιασμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...