Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Πράσινα λιμάνια» ο Βόλος η Κέρκυρα και η Καβάλα

Volos Port 01
Volos Port 01 (Photo credit: linmtheu)

Mε το περιβαλλοντικό πρότυπο PERS, που έχει αναπτύξει η Ένωση Λιμένων Ευρώπης, πιστοποιήθηκαν, σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, τα λιμάνια του Βόλου, της Κέρκυρας και της Καβάλας.

Στην εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Λιμένων Ευρώπης, Patrick Verhoeven, o Γενικός Γραμματέας Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας, Κώστας Μουτζούρης, ο πρόεδρος της MedCruise, Σταύρος Χατζάκος, στελέχη της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Στην ίδια εκδήλωση αναγνωρίστηκε ως ECOPORT και το ιταλικό λιμάνι του Piombino.

Υπενθυμίζεται, ότι από το 2011 έχει πιστοποιηθεί ως «πράσινο» φιλοπεριβαλλοντικό λιμάνι o Πειραιάς και το 2012 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Υποψηφιότητα για επόμενη πιστοποίηση έχει υποβάλει και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, ο οποίος αναμένεται, επίσης, να πιστοποιηθεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), Γιώργος Ανωμερίτης, αφού συνεχάρη τις διοικήσεις των αναγνωρισθέντων ως «πράσινων λιμανιών», δήλωσε ότι «βασική αξία της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας είναι μαζί με την ανταγωνιστικότητα και τη διαφάνεια, ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα του θαλάσσιου, το οποίο υφίσταται πλείστες επιπτώσεις από τη χερσαία και μεταφορική επιχειρηματική δραστηριότητα».

Πηγή: seleo.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...