Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

«Βράζουν» οι εργαζόμενοι της Coca Cola 3E σε Θεσσαλονίκη και Βόλο


Σε 24 απεργία προχωρούν τα σωματεία εργατοϋπαλλήλων των μονάδων που διατηρεί η Coca-Cola 3E στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο.

Όπως μεταδίδει το reporter.gr, τα σωματεία έχουν αποστείλει και κοινοποιήσει εξώδικη διαμαρτυρία στους υπουργούς Εργασίας και Μακεδονίας-Θράκης και στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία  καταγγέλλουν νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου που προωθεί η εταιρεία.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, η διοίκηση τούς έχει ξεκαθαρίσει ότι εάν δεν δεχτούν την απόλυσή τους τότε θα προχωρήσει στο κλείσιμο των μονάδων.

Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, η πολυεθνική τα τελευταία τρία χρόνια έχει απολύσει πάνω από 1000 άτομα αναστέλλοντας την λειτουργία των εγκαταστάσεων σε έξι περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα Κέρκυρα, Μεσολόγγι, Ρόδος, Κρήτη, Πάτρα και Αθήνα.

Το σωματείο δε των υπαλλήλων στο εργοστάσιο του Βόλου καταγγέλλει ότι το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει προχωρήσει σε εισαγωγές έτοιμων μιγμάτων, συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο την παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου, οδηγώντας το σε σταδιακό κλείσιμο.

Είναι χαρακτηριστικό δε όπως λένε οι ίδιοι, ότι οι άνθρωποι που αποχώρησαν με το προηγούμενο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου δεν καλύφθηκαν εντατικοποιώντας έτσι την δουλειά όσων ακόμη απασχολούνται στη μονάδα αλλά και τις πιθανότητες να συμβεί εργατικό ατύχημα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...