Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Βόλος: Στις 550 έφθασαν πλέον οι οικογένειες που περνούν απ΄το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»


Ένα «κύμα αλληλεγγύης» δημιουργείται πλέον στη πόλη μας, από εκατοντάδες συμπολίτες, συλλόγους και φορείς, να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, για την ενίσχυση κατά διαστήματα του...
«Κοινωνικού Παντοπωλείου» ή άλλων πρωτοβουλιών αλληλεγγύης αναλαμβάνονται, όπως η συγκέντρωση σχολικών ειδών.


Στόχος βέβαια, η βοήθεια των δεκάδων οικογενειών στην πόλη μας, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν, ούτε τις ανάγκες τους για το φαγητό ή η αγορά άλλων σημαντικών ειδών.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στο Ράδιο-Ένα 102,5, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Παντσάς, ενώ το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι οικογένειες που ελάμβαναν τη μηνιαία ποσότητα απ΄το Κοινωνικό Παντοπωλείο ήταν 220 περίπου, ένας νεότερος απολογισμός του τελευταίου μήνα, έδειξε ότι οι ανάγκες έχουν πλέον υπερδιπλασιαστεί, αφού ο αριθμός των δικαιούχων μελών- οικογενειών, φθάνει τις 480, με την προοπτική (βάσει της προσέλευσης στην Πρόνοια), ο αριθμός αυτός, να φθάσει στις 550 και πλέον οικογένειες.

Τα σχολικά

Στο μεταξύ, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των συμπολιτών, φορέων, συλλόγων, οργανισμών, επιχειρήσεων κ.α. για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε η δημοτική αρχή, με την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής, τα μέλη των οποίων, επαίνεσε ο αντιδήμαρχος Βόλου Απ. Παντσάς.

Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει λόγω κρίσης, πολλές πλέον οικογένειες, ότι από τα 105 εγγεγραμμένα πέρυσι παιδιά που ωφελήθηκαν απ΄ το αντίστοιχο πρόγραμμα, πλέον έχουν καταγραφεί 327 παιδιά, ενώ η εκτίμηση είναι, ότι από τα 1.050 παιδιά πέρυσι που συνολικά ωφελήθηκαν (γίνονται καταγραφές μέσω των σχολείων), φέτος οι δικαιούχοι μαθητές, θα ξεπεράσουν τους 1.300 ...



magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...