Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις στα Τρίκαλα με θέμα «Τα πρόσωπα του Χρόνου»

Από την 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για την διετία 2013-2014 είναι αφιερωμένες στο Χρόνο με γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου» και για φέτος θα διαρκέσουν από 27-29 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού η 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσει με θεματική «Του χρόνου το πλήρωμα» τις εξής δράσεις:

1) Οθωμανικό τέμενος (Κουρσούμ Τζαμί Τρικάλων)

Στις 25-29 Σεπτεμβρίου, Έκθεση αντικειμένων καθημερινής χρήσης βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων στο τέμενος Οσμάν Σαχ από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

2) Οθωμανικό λουτρό Οσμάν Σαχ, Παλαιές φυλακές, Κάστρο Τρικάλων

Στις 26-27 Σεπτεμβρίου, «Γνωριμία με τη δουλειά του αρχαιολόγου»: μια  πρώτη επαφή με την ανασκαφική έρευνα σε ένα βιωματικό εργαστήρι προσομοίωσης ανασκαφής για μαθητές Α΄/θμιας Εκπαίδευσης (Τάξεις: Ε΄- Στ΄).

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με αυστηρά περιορισμένο αριθμό παιδιών, 4 τμήματα ημερησίως από 25 παιδιά διάρκειας 45΄ από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Παρακαλούμε όπως, οι  υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων να επικοινωνούν με τα γραφεία της 19ης Ε.Β.Α στο τηλ. 24310-76647 (υπεύθυνοι Αγγ. Σιδέρη και Γ. Καλογερούδης)

3) Βυζαντινό κάστρο Τρικάλων

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, Διαδραστικό παιχνίδι ρόλων με αφορμή μια βυζαντινή ιστορία μυστηρίου με τίτλο «Η κλοπή» στο Κάστρο Τρικάλων από την ομάδα Gamecraft.

Η δράση απευθύνεται στο ευρύ κοινό από 11 ετών και άνω. Οι ομάδες θα έχουν μέγιστο αριθμό τα 15 άτομα.

Για πληροφορίες και συμμετοχές τηλ: 24310-76647 (υπεύθυνοι Αγγ. Σιδέρη και Γ. Καλογερούδης)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, Παιδικό Θέατρο κούκλας με τίτλο «Ο Φαντασμένος» στο υπαίθριο θέατρο του Κάστρου από την θεατρική ομάδα «Επί Σταγών».

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό


trikalanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...