Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

O «ταγματάρχης» της Χρυσής Αυγής: Φιλοχουντικός και πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του υπουργείο Εθνικής Αμυνας έπειτα από τη σύλληψη αξιωματικού του στρατού για παράνομη κατοχή οπλισμού, αλλά και τις σχέσεις που φαίνεται πως διατηρούσε με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.


Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος» ο 51χρονος αξιωματικός, ταγματάρχης στο βαθμό, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και μερικές ημέρες έπειτα από την πληροφορία που είχε η ΕΛ.ΑΣ. πως κατείχε ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Scorpion.

Επειτα από έρευνες στο σπίτι και το χώρο εργασίας του, ωστόσο, τα ευρήματα των Αρχών δημιούργησαν νέους πονοκεφάλους τόσο στην ΕΛ.ΑΣ., όσο και στην ηγεσία του υπουργείου για τη σχέση του αξιωματικού με την Χρυσή Αυγή και την ενδεχόμενη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις και εκπαιδεύσεις μελών.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στην εφημερίδα, ο 51χρονος εκπαίδευε χρυσαυγίτες της Μαγνησίας στα όπλα και τη σκοποβολή, ενώ οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι είχε στενή σχέση με τον βουλευτή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Αρκετά ερωτήματα, πάντως, γεννιούνται αναφορικά με το εάν, στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, όπου υπηρετούσε ο 51χρονος, γνώριζαν για τις δραστηριότητές του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Διοίκηση «έπεσε από τα σύννεφα», ωστόσο, στελέχη της Ταξιαρχίας αναφέρουν ότι όλοι γνώριζαν τις απόψεις του 51χρονου ταγματάρχη ο οποίος δεν τις έκρυβε και ιδιαίτερα.

Από την 32η Ταξιαρχία αναφέρουν ότι ο ταγματάρχης μιλούσε ανοιχτά στους συναδέλφους του υπέρ της Χρυσής Αυγής, αλλά και του απριλιανού καθεστώτος.

Εκανε συζητήσεις εντός και εκτός στρατοπέδου για τα «ευεργετήματα» της χούντας, την «παλικαριά» του Νίκου Ντερτιλή, το «φιάσκο» του Πολυτεχνείου, αλλά και την «άδικη», όπως τη χαρακτήριζε, προφυλάκιση του «αρχηγού» Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οπως αναφέρουν στο «Εθνος» στελέχη της Ταξιαρχίας ο αξιωματικός αυτοδιαφημιζόταν ότι συμμετείχε σε εκπαίδευση χρυσαυγιτών, ενώ είχε και απευθείας επαφή με κορυφαία μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Η ουσία είναι, πάντως, ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας μάλλον αιφνιδίασε τα στελέχη του στρατού ανακοινώνοντας τα ευρήματα των ερευνών της χωρίς προηγουμένως να έχει συνεννοηθεί με τις ένοπλες δυνάμεις.

Σημειωτέον ότι πριν από μερικές εβδομάδες η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαβεβαίωνε ότι «Δεν υπάρχουν εν ενεργεία στελέχη μας στην εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...