Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε στη Λάρισα

Τις βάσεις για ένα σύγχρονο αγροτικό θεσμό, έθεσε η «Γιορτή Νέου Αγρότη» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην έδρα της Ένωσης Νέων Αγροτών, στο Μόδεστο της Λάρισας, το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2013, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου και δημιουργώντας το κατάλληλο βήμα για πλειάδα ανακοινώσεων από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και παρουσίαση των υπεραποδοτικών μηχανημάτων της Π. Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ.

«Για μας και για τη βιωσιμότητα των αγροτικών μας νοικοκυριών, φαίνονται μονόδρομος η συνεργασία και η αλληλεγγύη, για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΕΝΑ Λάρισας Γρ. Τζιότζιος, συμπληρώνοντας ότι «η ένωσή μας δημιουργήθηκε το 1996 από την ανάγκη συνεργασίας νέων που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα με στόχο την οργάνωση των νέων αγροτών, την προώθηση συμφερόντων και την ανάδειξη των προβλημάτων».

Την ευκαιρία της νέας διοργάνωσης «εκμεταλλεύτηκε» ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, για να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με «κουμπαρά» 250 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μπορεί να δίνει χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες που μπαίνουν σε Σχέδια Βελτίωσης.  Κατά τον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός, απευθυνόμενος στους νέους αγρότες, υπογράμμισε ότι στην προσπάθειά τους αυτή δεν είναι μόνοι και τους ενημέρωσε για την πρόταση αναθεώρησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, η οποία κατατέθηκε στην ΕΕ, και περιλαμβάνει νέο πρόγραμμα, 100 εκατομμυρίων ευρώ, για την Πρώτη εγκατάσταση.

Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνεται και πρόγραμμα, 30 εκατ. ευρώ, για στοχευμένα μικρά Σχέδια Βελτίωσης στην κτηνοτροφία, στα οποία θα μπορούν να μετέχουν και νέοι αγρότες» καθώς και εγγειοβελτιωτικά έργα, ύψους 50 εκατ. ευρώ. Επιπλέον ο κ. Χαρακόπουλος έδωσε έμφαση στην πρωτοβουλία του να θεσμοθετηθεί ως Εθνικό, το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Βάμβακος Θεσσαλίας.

Φυσικά από τα συστατικά μιας επιτυχημένης αγροτικής διοργάνωσης δεν θα μπορούσε να λείψει η υπερσύγχρονη γεωργική τεχνολογία, την οποία στη Λάρισα αντιπροσώπευσαν τα μηχανήματα της Π. Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...