Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Οι New Model Army στη Λάρισα

Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του Βρετανικού post-punk / indie-rock επιστρέφει! 


Οι New Model Army, με πολυάριθμο και ιδιαίτερα αφοσιωμένο κοινό στη χώρα μας, θα δώσουν μια μοναδική συναυλία γεμάτη ρυθμό και ένταση!

Η mini περιοδεία τους στην Ελλάδα θα ξεκινήσει από τη Λάρισα (Μύλος, Πέμπτη 28/11) και τη Θεσσαλονίκη (Block 33, Παρασκευή 29/11).

Διανύοντας πλέον το 33ο έτος της πορείας τους στη μουσική, οι New Model Army συνεχίζουν ακάθεκτοι με όπλο τους ένα σπάνιο, για ανθρώπους με τόσο μεγάλη διαδρομή, πάθος για δημιουργία και ταυτόχρονα μια άσβεστη φλόγα που καίει μέσα τους και τους κάνει να συνεχίζουν να καταγγέλλουν, με τον δικό τους τρόπο, τα κακώς κείμενα της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας.

"51st State", "Vengeance", "No Rest", "Better Than Them", "Stupid Questions", "Vagabonds", "Poison Street", "Purity", "225", "Green And Grey", "Here Comes War", "Living In The Rose" είναι μόνο μερικοί τίτλοι από τα τραγούδια που πολλοί από εμάς αγαπήσαμε, ιδίως κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '80 και του '90, τα οποία - στο σύνολό τους - εκφράζουν το μαχητικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους δημιουργούς τους εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες.
Το group δημιουργήθηκε στο Bradford το 1980 από τους Justin Sullivan (κιθάρα -φωνητικά), Robb Heaton (drums) και Stuart Morrow (μπάσο). Με σημείο αναφοράς τους άκρως πολιτικοποιημένους στίχους του front man Justin Sullivan, οι New Model Army - το όνομα των οποίων προέρχεται από την επαναστατική πολιτοφυλακή που ίδρυσε ο Oliver Cromwell τον 17ο αιώνα, απαιτώντας την κατάργηση της μοναρχίας και της Βουλής των Λόρδων - δημιούργησαν έναν δικό τους χαρακτηριστικό ήχο, συνδυάζοντας στοιχεία από το punk, το post-punk, το folk-rock, ακόμα και το gothic-rock. Έχοντας ως βάση μια εκρηκτική rhythm section (με το μπάσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο), ο ήχος τους περιέχει ισόποσες δόσεις δυναμισμού, ενέργειας και μελωδικότητας.

Οι απόψεις τους, από την άλλη, είναι σαφείς και γνωστές στους περισσότερους φίλους τους. Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής τους, αποτελούν ένα από τα πιο συνεπή - όσον αφορά στη στάση τους απέναντι στη μουσική βιομηχανία, τις κοινωνικοπολιτικές πεποιθήσεις και το κοινό τους - συγκροτήματα της σύγχρονης rock'n'roll σκηνής.

Tα τραγούδια τους - άλλοτε γεμάτα θυμό, πολιτικά μηνύματα και καταγγελίες και άλλοτε ιδιαίτερα σκοτεινά και λυρικά - ισορροπούν με έναν παράδοξα αβίαστο τρόπο ανάμεσα στο underground και το πομπώδες. Θέμα προσανατολισμού, πάντως, ποτέ δεν υπήρξε. Πρόκειται για ένα group που επέλεξε απόλυτα συνειδητά τον δρόμο του, πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα γι' αυτό. Κι αυτό, διότι, παρά τη μεγάλη δημοτικότητά τους στη Βρετανία και σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών τους έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα, αφού η εκεί μουσική βιομηχανία θεώρησε τα μηνύματά τους "απρεπή" και, εν πολλοίς, ακατάλληλα για να έρθουν σε επαφή με το Αμερικανικό κοινό, φτάνοντας στο σημείο να δρομολογήσει την απαγόρευση της εισόδου τους στη χώρα (!) για την πραγματοποίηση μιας περιοδείας, το 2007.

Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει δώδεκα studio και αρκετά compilation και live albums. Το επερχόμενο "Between Dog and Wolf" είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου από την Attack Attack Records. To album ηχογραφήθηκε στο Los Angeles, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών του 2013, σε παραγωγή του ίδιου του συγκροτήματος. Την τελική μίξη ανέλαβε ο Joe Barresi (Soundgarden, Queens Of The Stone Age, Tool) συνεισφέροντας στη... μεγιστοποίηση του ήχου τους, σε συνδυασμό με τον ερχομό του 26χρονου μπασίστα Ceri Monger που αναλαμβάνει πλέον τη θέση του Nelson.
Οι περιοδείες ήταν ανέκαθεν το highlight των New Model Army. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι εκρηκτικές, πλημμυρισμένες από ενέργεια και συναίσθημα. Ίσως μοιάζει με χιλιοειπωμένο κλισέ αλλά στην περίπτωσή τους είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ειλικρινείς και αυθεντικοί, απολαμβάνουν το να βρίσκονται στο δρόμο με την ίδια ένταση που το έκαναν όταν πρωτοξεκινούσαν, περισσότερο από τρεις δεκαετίες πριν. Αυτός είναι και ο λόγος που, παρότι δεν έγιναν ποτέ mega stars, εξακολουθούν να διαθέτουν έναν μεγάλο σκληρό πυρήνα οπαδών σε πολλές χώρες

www.newmodelarmy.org
www.facebook.com/NewModelArmyOfficial

Η διάθεση εισιτηρίων online γίνεται στο www.viva.gr (τηλ. 13855).

Την Πέμπτη 28/11, οι New Model Army θα εμφανιστούν στη Λάρισα (Μύλος) και την Παρασκευή 29/11 στη Θεσσαλονίκη (Block 33).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...