Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Λάρισα: Μπαράζ διώξεων κατά συνδικαλιστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, στις 9 το πρωί, έξω από τα Δικαστήρια της Λάρισας


Το μπαράζ δικαστικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών, συνεχίζεται στη Λάρισα καθώς την Πέμπτη, 26 Σεπτέμβρη, στο εδώλιο θα καθίσουν 8 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή σε κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι των διοδίων του Μοσχοχωρίου, τον Ιούνη του 2010.

Εκτός από τις δίκες που ήδη έχουν οριστεί, δεκάδες συνδικαλιστές έχουν κληθεί και καλούνται διαρκώς «για παροχή εξηγήσεων» στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις στη Θεσσαλία, μετά από εισαγγελική παραγγελία, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις στα διόδια, που στηρίζεται σε καταγγελίες αστυνομικών.

Συγκεκριμένα:
  • Κλήση σε απολογία για την κινητοποίηση στα διόδια Πυργετού στις 9/2/13 έχουν δεχτεί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), Τάσος Τσιαπλές και ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.
  • Για κινητοποίηση στα διόδια, πριν 3 χρόνια(!), κλήθηκαν όλα τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΕΚΛ.
  • Για ανωμοτί κατάθεση κλήθηκε, ο πρόεδρος του ΕΚΛ, με αφορμή κινητοποιήσεις, που είχαν γίνει έξω από Εφορίες στις 28/11/2011 ενάντια στα χαράτσια και στη φοροληστεία.
  • Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν για κινητοποιήσεις των αγροτών σε διόδια.
  • Ακόμα, σε εξέλιξη βρίσκονται δίκες συνδικαλιστών μετά από μηνύσεις των εργοδοτών για απεργιακές κινητοποιήσεις, ή γιατί κατήγγειλαν τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών. Ανάμεσά τους και η μήνυση που έχει υποβληθεί από τους βιομήχανους της Γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» εναντίον μελών του ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ν. Λάρισας, του προέδρου του ΕΚΛ και άλλων αγωνιστών, για απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Τροφίμων-Ποτών-Γάλακτος στις 4/2/2012.
Μαζί με τις δικαστικές διώξεις συνεχίζονται οι απολύσεις και άλλα τρομοκρατικά μέτρα σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών, που αντιδρούν στα αντεργατικά μέτρα των εργοδοτών, όπως στο υπεραστικό ΚΤΕΛ, στα σούπερ μάρκετ «Λάρισα», στην «ΟΛΥΜΠΟΣ», στο Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ», στις αντιπροσωπείες «ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ», στα «ΓΚΟΥΝΤΙΣ», κ.α.

«Δε μας τρομάζουν»!

Αυτή τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, κατήγγειλαν σε χτεσινή, κοινή, συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των Γραμματειών Λάρισας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και του ΔΣ της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), καλώντας τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, στις 9 το πρωί, έξω από τα Δικαστήρια της Λάρισας.

Τόνισαν, δε, ότι « αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος πάει "νύχι-κρέας" με τη λυσσαλέα αντιλαϊκή επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των εργαζομένων και του λαού γενικότερα από την κυβέρνηση, την ΕΕ, την εργοδοσία. Θέλουν να επιβάλουν νεκρική σιγή, να σταματήσει ακόμη και η σκέψη για αντίδραση την ίδια στιγμή που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην Υγεία, στην Παιδεία, που επιβάλλουν άγρια χαράτσια και φόρους κάνοντας τη ζωή μας αβίωτη. Ετσι υλοποιείται πρακτικά το κυβερνητικό δόγμα "Νόμος και Τάξη"». Και αξίωσαν «από την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη σε βάρος των συνδικαλιστών και των άλλων αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, που αγωνίζονται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της, ενάντια στην επιθετικότητα της εργοδοσίας. Αξιώνουμε την αθώωση των συναδέλφων μας που δικάζονται επειδή έκαναν το καθήκον τους».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...