Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία : Τέρμα στην εκμετάλλευση και την κοροϊδία

Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους ΚΟΧ του ΙΝΕ της ΓΕΣΕΕ, ζητούν οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία της Μαγνησίας και όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους...

« η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς, τους εργαζόμενους στην «Κοινωφελή Εργασία», έχουμε ήδη απολυθεί, ενώ απομένει λιγότερο από ένας μήνας για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την απόλυση όλων όσων προσληφθήκαμε με αυτό το πρόγραμμα.

Oι πληρωμές των 2,5 τελευταίων μηνών δεν έχουν καταβληθεί. Τις προηγούμενες μέρες οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα των πληρωμών μας ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικές και τα όσα μάθαμε προμηνύουν ότι δε θα δούμε άμεσα τις αμοιβές των δεδουλευμένων μας, αν δεν πάρουμε εμείς την τύχη μας στα χέρια μας.

Για ακόμα μία φορά οι απαντήσεις – δεσμεύσεις για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας αποδείχθηκαν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, που στόχο είχαν να κατευνάσουν το θυμό μας και να τροφοδοτήσουν την αυταπάτη ότι οι αρμόδιοι, οι οποίοι πάντα την κρίσιμη στιγμή επικαλούνται την αναρμοδιότητά τους, μας κατανοούν και κάνουν ό,τι μπορούν για να μας εξοφλήσουν. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Αυτές αφορούν τόσο στην καταβολή των πληρωμών μας και στην εξοντωτική καθυστέρηση της καταβολής των ενσήμων μας, όσο και στην αντιμετώπιση που είχαμε στις τελευταίες ενέργειες που κάναμε.

Για να ξέρουμε όλοι και όλες τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει, αλλά κυρίως για να πάρουμε αποφάσεις για την ανάληψη των δικών μας ευθυνών, αυτή τη φορά απέναντι στους εαυτούς μας, καλείται συνέλευση των συμβασιούχων στα ΚΟΧ Μαγνησίας τη Δευτέρα 8/4 στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Πληρωθήκαμε με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις την πρώτη φορά και μόνο έτσι θα πληρωθούμε και τώρα!

Δεν παρακαλάμε κανέναν! Οι επαίτες των δικαιωμάτων τους το μόνο που καταφέρνουν είναι να χάνουν την αξιοπρέπειά τους και να γίνονται τα επόμενα σίγουρα θύματα εκμετάλλευσης. Να μην αφήσουμε τον εαυτό μας έξω από τις συλλογικές νίκες που πετυχαίνουμε, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την επιβίωσή μας από εδώ και μπρος.


Εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...