Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Π. Σκοτινιώτης: Έργο στρατηγικής σημασίας η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου-Λάρισας

Σε δήλωσή του σχετικά με την ανάθεση του έργου που αφορά την πρώτη φάση της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Βόλου – Λάρισας, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, επισημαίνει ότι «Η απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΕ να προχωρήσει, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, στην ανάθεση του έργου «Αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα-Βόλος» (Α΄ φάση), συνολικού οικονομικού τιμήματος 7.175.000 ευρώ, που είναι εξασφαλισμένο από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη.

Γίνεται πλέον το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση ενός έργου στρατηγικής σημασίας για την περιοχή μας, αφού η αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας θα αποτρέψει τον κίνδυνο σιδηροδρομικής απομόνωσης του Βόλου και δραματικής μείωσης της ανταγωνιστικής του θέσης. Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλει καθοριστικά στη στήριξη του δίπολου Βόλου-Λάρισας, στην κατακόρυφη αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών, στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και στον περιορισμό της περιβαλλοντικής όχλησης

 . Παράλληλα, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ηλεκτροκίνηση και αναβάθμιση ολόκληρου του θεσσαλικού σιδηροδρομικού δικτύου και τη σιδηροδρομική ενοποίηση του θεσσαλικού χώρου. Πρόκειται για έργο κορυφαίας σημασίας, το οποίο διεκδικούμε όλο αυτό τον καιρό, μαζί και με την Περιφέρεια, συντονισμένα, σθεναρά και με μεθοδικότητα.

Το ζητούμενο, πλέον, είναι να προχωρήσει γρήγορα και η β’ φάση του έργου, που αφορά την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης, η οποία, τεχνικά, μπορεί να υλοποιηθεί παράλληλα προς την α’ φάση, ώστε πράγματι το συνολικό έργο να έτοιμο να λειτουργήσει στις αρχές του 2016. Η β’ φάση του έργου αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΡΓΟΣΕ».

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...