Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Λάρισα: Αντέδρασαν για το χαράτσι και δικάζονται

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν, σήμερα Πέμπτη, 26 Σεπτέμβρη, 8 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή σε κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι των διοδίων του Μοσχοχωρίου, τον Ιούνη του 2010.


Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, οι Γραμματείες Λάρισας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και το ΔΣ της Ενωσης Γυναικών Λάρισας, (μέλος ΟΓΕ), καλούν τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν αύριο, στις 9 το πρωί, έξω από τα Δικαστήρια της Λάρισας.

Να σημειώσουμε ότι η αυριανή δίκη διενεργείται στο πλαίσιο ενός μπαράζ δικαστικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών του εργατικού, του αγροτικού και, γενικότερα του λαϊκού κινήματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρισα και, όπως έχουν καταγγείλει οι αγωνιστικές συσπειρώσεις πρόκειται για προσπάθεια τρομοκράτησης που πάει «νύχι - κρέας» με τη λυσσαλέα αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και του λαού από την κυβέρνηση, την ΕΕ, την εργοδοσία.
Εκτός από τις δίκες που έχουν οριστεί, δεκάδες συνδικαλιστές έχουν κληθεί και καλούνται διαρκώς «για παροχή εξηγήσεων» στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις στη Θεσσαλία, μετά από εισαγγελική παραγγελία, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.

Ακόμα, σε εξέλιξη βρίσκονται δίκες συνδικαλιστών μετά από μηνύσεις των εργοδοτών για απεργιακές κινητοποιήσεις, ή γιατί κατήγγειλαν τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους τους. Ανάμεσά τους και η μήνυση που έχει υποβληθεί από τους βιομήχανους της Γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» κατά του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα του ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας, του Προέδρου του ΕΚΛ και άλλων αγωνιστών για την απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος στις 4/2/2012.

Μαζί με τις δικαστικές διώξεις συνεχίζονται οι απολύσεις και τα άλλα τρομοκρατικά μέτρα σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών, που αντιδρούν στα αντεργατικά μέτρα των εργοδοτών, όπως στο υπεραστικό ΚΤΕΛ, στα Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα», στην «ΟΛΥΜΠΟΣ», στο Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ», στις αντιπροσωπείες «ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ», στα «ΓΚΟΥΝΤΙΣ», κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...