Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Διήμερη περιοδεία του Ν. Νικολόπουλου στη Μαγνησία


Περιοδεία στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Μαννησίας πραγματοποιεί από χτες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2013, ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος κατά την διάρκεια της περιοδείας του συναντήθηκε με μέλη των Χριστιανοδημοκρατών από τον πυρήνα της Θεσσαλίας και παράλληλα θα είχε επαφές με φορείς και εκπροσώπους κοινωνικών και συνδικαλιστικών ομάδων της περιοχής.

Στο επίκεντρο των επαφών του, πέρα από τις γενικότερες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, τα προβλήματα στον αγροτικό και επιχειρηματικό τομέα, η στασιμότητα που παρατηρείται στον τουριστικό τομέα παρά τις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής, καθώς και οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της προσεχούς άνοιξης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Μαγνησία, ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε: «Έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι η ανάκαμψη της χώρας δεν μπορεί να προέλθει από το κορεσμένο και πλήρως αφυδατωμένο κέντρο, αλλά από τις τεράστιες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες που παρέχει η ελληνική περιφέρεια και την «δίψα» των Ελλήνων της περιφέρειας να κατακτήσουν υψηλότερα βιοτικά επίπεδα και παροχές που μέχρι πρότινος απολάμβαναν οι κάτοικοι της Αττικής ή των δύο – τριών πολύ μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

Πιστεύω απόλυτα στη δύναμη της ελληνικής περιφέρειας και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μαγνησία, των τεράστιων δυνατοτήτων αλλά και των πολλών ευκαιριών που στερείται. Ευρισκόμενη στο κέντρο της ηπειρωτικής χώρας, μεσοσταθμός μεταξύ βορρά και νότου στην ανατολική πτέρυγα της χώρας θα μπορούσε να έχει καταστεί επιχειρηματικός και μεταφορικός κόμβος, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να είναι μία από τις πλέον ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές της χώρας. Αντ’ αυτών και επειδή ποτέ το ελληνικό κράτος δεν στόχευσε στην ουσιαστική αποκέντρωση και την ανάδειξη των περιφερειακών πόλων της χώρας, παραμένει μία περιοχή πολλών και μεγάλων προβλημάτων, στην οποία η επιχειρηματικότητα υποφέρει, η αγροτική παραγωγή μειώνεται και το τουριστικό της «κεφάλαιο» βαίνει μειούμενο.

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Θεσσαλίας, όπως και όλοι οι πυρήνες στις διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν χαρτογραφήσει τα προβλήματα και εργάζονται πάνω σε ένα στοχευμένο πρόγραμμα που θα αποτελέσει μέρος του συνολικού προγράμματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος για τη νέα, ουσιαστική αποκέντρωση που έχει ανάγκη η Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργήσει μία ανάπτυξη, βασισμένη στις δυνάμεις των Ελλήνων και μόνο, χωρίς να επαιτεί τη συνδρομή ξένων ή να αναγκάζεται να ξεπουλήσει όσο – όσο την εθνική περιουσία, επαιτώντας για ξένες επενδύσεις, με αμφίβολο μέλλον και πολύ πιο αμφίβολα θετικά αποτελέσματα για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την παραγωγή πλούτου προς όφελος της χώρας. Εν κατακλείδι, η επίσκεψη στη Μαγνησία έχει ως στόχο να μεταφέρει ένα κεντρικό μήνυμα: Οι Έλληνες, ενωμένοι, θα σωθούμε μόνο με τα χέρια μας και το μυαλό μας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...