Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Από τη Θεσσαλονίκη στο Βόλο το «Costa Pacifica», παρά την απεργία...

Ένα από τα μεγαλύτερα πλοία κρουαζιέρας, το «Costa Pacifica», με 4.200 επιβάτες και πλήρωμα κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, παρά την απεργία...


Στο λιμάνι του Βόλου θα καταπλεύσει επίσης σήμερα και το κρουαζιερόπλοιο «Columbus 2».

Το κρουαζιερόπλοιο «Costa Pacifica» θα μεταφέρει 4.200 επιβάτες, από τους οποίους 1.110 άτομα πλήρωμα, στην πλειοψηφία τους Ιταλοί, Γάλλοι, Άγγλοι, Γερμανοί, Πορτογάλοι και Ισπανοί. Το «Columbus 2» θα μεταφέρει 1.000 επιβάτες (μαζί με το πλήρωμα). Έτσι συνολικά στο Βόλο θα έρθουν την Τρίτη 5.200 τουρίστες και ναυτικοί-μέλη των πληρωμάτων των δύο πλοίων. Περίπου 1.000 τουρίστες θα επισκεφθούν τα Μετέωρα, με 20 λεωφορεία που έχουν δρομολογηθεί ήδη, περίπου 300 θα επισκεφθούν τη Μακρινίτσα και άλλοι τόσοι περίπου θα πραγματοποιήσουν εκδρομή με το «Μουντζούρη» από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές. Για τη μεταφορά των τουριστών έχουν δρομολογηθεί όλα τα τουριστικά λεωφορεία του Βόλου, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Επίσης λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από την προβλήτα κοντέινερ όπου θα αγκυροβολήσουν τα πλοία, στο κέντρο της πόλης. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο θα «δέσει» στον προβλήτα στις 6 το πρωί και το δεύτερο στις 7 π.μ.

Φέτος στο λιμάνι του Βόλου αναμένονται 33 αφίξεις, δηλαδή αύξηση κατά 50%, σε σχέση με το 2012, όταν είχαν καταπλεύσει 21 κρουαζιερόπλοια.

Πηγή: Myvolos.net
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...