Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

6η ΜΑΡΤΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ - ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πέμπτη 6 Μαρτίου, οι κάτοικοι της Λάρισας, που πέρασαν από την Κεντρική Πλατεία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το λεμφοίδημα. Μία πάθηση, αρκετά συχνή, που παρουσιάζεται με αύξηση του όγκου (πρήξιμο) των άκρων, αλλά δεν διαγιγνώσκεται και δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς στην Ελλάδα, παρά το γεγονός, ότι πλέον υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα.


Η Πολυπαραγοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος (Π.Ο.Α.Λ.), που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και αποτελεί το μοναδικό οργανωμένο πολυπαραγοντικό πρόγραμμα αντιμετώπισης λεμφοιδήματος σε Δημόσιο Φορέα, στο πλαίσιο δημιουργίας και οργάνωσης του Ελληνικού Πλαισίου Λεμφοιδήματος και της δράσης: «Πρόληψη λεμφοιδήματος σε καρκίνο του μαστού» διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του κοινού, με αφορμή την Ημέρα Ενημέρωσης για το Λεμφοίδημα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη της Π.Ο.Α.Λ. βρέθηκαν στο «Περίπτερο του Δήμου» από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ. και ενημέρωσαν τους πολίτες, αλλά και Επαγγελματίες Υγείας για το τι είναι λεμφοίδημα, πως διαγιγνώσκεται, πως αντιμετωπίζεται και για το ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να λαμβάνουν οι ασθενείς, που υποβάλλονται σε θεραπεία καρκίνου του μαστού.

Στο πλαίσιο της φετινής ημέρας για το Λεμφοίδημα η Π.Ο.Α.Λ. ετοίμασε και παρήγαγε αφίσα, που θα αναρτηθεί σε διάφορα σημεία [Κ.Α.Π.Η., Νοσοκομεία κ.λπ.] με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των Επαγγελματιών Υγείας. Όσοι από τους πολίτες δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση και πάσχουν από λεμφοίδημα ή επιθυμούν να ενημερωθούν για τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2413502160 και στο email: lemfoidimapgnl@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...