Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ "Η ΕΕ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ - Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργο Παπαστάμκο πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα στις 19 Ιανουαρίου 2013 εκδήλωση με θέμα "Η ΕΕ σε σταυροδρόμι - Η περίπτωση της Ελλάδας", που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια "Αθηνά" και ο Σύλλογος Αποφοίτων με την υποστήριξη και την συμμετοχή του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Κατά την ομιλία του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Καθηγητής Πανεπιστημίου, Γεώργιος Παπαστάμκος,  επισήμανε  ότι "χωρίς να βρίσκονται οι πολίτες στο επίκεντρο του διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης, η ΕΕ δεν δύναται να πραγματοποιήσει μια δημιουργική φυγή προς τα εμπρός", ενώ ανέφερε ότι "η ελληνική κρίση είναι σε μεγάλο βαθμό κρίση ελλειπτικού εξευρωπαϊσμού". Ως κεντρικός ομιλητής συμμετείχε, επίσης, ο Γεώργιος Βοσκόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος επικεντρώθηκε στην εξέταση της υφιστάμενης κρίσης στην Ελλάδα και εξέφρασε την ανησυχία του για την ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού. Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αντώνης Καϊλής, αναφέρθηκε στην ανακήρυξη του 2013 ως Έτους Ευρωπαίου Πολίτη, κατά το οποίο κύριος στόχος θα είναι η ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ευρωπαϊκή ιθαγένεια.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκ μέρους του Περιφερειάρχη η Περιφερειακή Σύμβουλος, Καλλιάρα-Αργυροπούλου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Χρήστος Λάππας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βασίλειος Γιαγιάκος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Εκπαιδευτηρίων "Αθηνά", Βασίλειος Γκίμτσας. Αναγνώστηκε, επίσης, χαιρετισμός που απηύθυνε ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Τρικάλων, Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος, ο Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Νίκος Μουζακιάρης, Αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι από τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ.

Νωρίτερα το απόγευμα οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων "Αθηνά" ενημερώθηκαν σχετικά με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τη λειτουργία τους από τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...