Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

30% πάνω η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Λάρισα από τα τζάκια!

Εξόχως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Λάρισα που παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης... ο δήμαρχος της πόλης.

Ο κ. Τζανακούλης εξήγησε πως οι μετρήσεις από την κινητή μονάδα της ΔΕΥΑΛ έχουν δείξει πως μόνον τον Δεκέμβριο υπήρξε μία αύξηση στα αιωρούμενα σωματίδια PM2,5 και ΡΜ10 καθώς στο βενζόλιο της τάξης του 10%. Σε σχέση δε, με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, η αύξηση αυτή εκτινάσσεται στο 30%!

Ο δήμαρχος Λαρισαίων δεν έδωσε ακριβή στοιχεία για την περιεκτικότητα των παραπάνω σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της πόλης, αλλά εξήγησε πως άπαντες οφείλουν να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Ερμηνεύοντας περαιτέρω τα στοιχεία, τόνισε πως καταδεικνύεται ότι πραγματοποιείται καύση εκτός από ξύλου και υποπροϊόντων αυτού όπως για παράδειγμα έπιπλα. Πρόσθεσε μάλιστα πως έχει δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου να συλλέγονται άμεσα τέτοιου είδους υλικά που αφήνονται δίπλα στους κάδους και ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για καύση, ενώ ζήτησε από τους πολίτες που κάνουν χρήση πέλετ, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στην ποιότητα που αγοράζουν.

ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Πέραν των μετρήσεων που διεξάγονται από την κινητή μονάδα της ΔΕΥΑΛ, ο κ. Τζανακούλης προανήγγειλε τη δημιουργία δικτύου μετρητών που θα «στηθεί» σε συνεννόηση με την αντιπεριφέρεια Λάρισας, ώστε να υπάρχει διαρκής και σαφή εικόνα για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη.
onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...