Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Βούλγαρος έφερνε στην Ελλάδα πάνω από 12.000 μπουκάλια με λαθραία ποτά! ΦΩΤΟ

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, ο 58χρονος Βούλγαρος για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών, τα οποία εισήγαγε από τη χώρα του στην Ελλάδα.


Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας «περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα», ενώ αναζητείται ακόμη ένας ημεδαπός, συνεργός του, για το ίδιο αδίκημα.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, προχθές το μεσημέρι στον κόμβο Ευαγγελισμού της ΠΑΘΕ, οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας εντόπισαν νταλίκα με συρόμενη καρότσα, την οποία και σταμάτησαν για έλεγχο.

Στο εσωτερικό της νταλίκας και της συρόμενης καρότσας της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • 744 χάρτινα κιβώτια που περιείχαν συνολικά 9.144 φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, τζιν, τεκίλα, κ.λπ.),
  • 3.008 φιάλες μπύρας,
  • 2.111 αυτοκόλλητες ετικέτες με ενδείξεις διαφόρων εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών,
  • ένας φορητός υπολογιστής, καθώς και
  • τρία κινητά τηλέφωνα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς εισήγαγε τις προαναφερόμενες φιάλες αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία, χωρίς να τις δηλώσει στο Τελωνείο κατά την είσοδό του στον ελληνικό χώρο και χωρίς να πληρώσει τους αναλογούντες φόρους και τις λοιπές επιβαρύνσεις.

Επιπλέον, όπως προέκυψε το φορτηγό αυτοκίνητο είχε προορισμό την Αθήνα, όπου ο συλληφθείς θα παρέδιδε το λαθραίο φορτίο σε 51χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

Το φορτηγό με τη συρόμενη καρότσα του κατασχέθηκε, ως μέσω μεταφοράς του λαθραίου φορτίου.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και οι λοιπές επιβαρύνσεις των κατασχεθέντων ποτών, φτάνουν τις 92.117 ευρώ!

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 40.000 ευρώ για παράβαση του νόμου "περί πνευματικής ιδιοκτησίας".
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...